top of page

18 oktober

1967 - The Bee Gees stonden op nummer 1 in de Engelse hitparade met 'Massachusetts', de eerste van vijf Engelse nummer 1 hits van de groep. Engelbert Humperdink stond op nummer 2 met 'The Last Waltz' en Traffic stond op nummer 3 met 'Hole In My Shoe'.

1931 - Overlijden van Thomas Edison. Hij wordt gezien als één van de belangrijkste uitvinders in de geschiedenis. In totaal liet hij meer dan duizend uitvindingen op het terrein van telegrafie, fonografie, licht en fotografie patenteren. Zijn belangrijkste uitvinding is de gloeilamp. Die ontwikkelde hij in 1879 samen met Sir Joseph Wilson Swan in Engeland. Op eigen houtje verbeterde Thomas Edison hun ontwerp om in 1880 met een gloeilamp van zestien watt te komen die 1500 uur kon branden. Bovendien ontwikkelde hij in 1882 de eerste duurzame elektriciteitscentrale op waterkracht in de Verenigde Staten. Thomas Edison is 84 jaar geworden.


1961 - The West Side Story ging in New York in wereldpremière. De hoofdrollen in deze bioscoopfilm werden gespeeld door Richard Breymer, Natalie Wood, Rita Moreno en George Chakiris. Richard Breymer en Natalie Wood zongen niet zelf in West Side Story. Zij 'leenden' de professionele zangstemmen van Jimmy Bryant en Marni Nixon. Op 27 februari 1961 was er de Europese première van The West Side Story in Londen. Vanaf 29 maart 1962 was de film ook in de Vlaamse bioscopen te zien.


1964 - Op een vrije dag tijdens hun Britse tour gingen The Beatles de studio in en voltooiden de opname van zes albumtracks en de A-kant van hun volgende single: 'I Feel Fine'. Ze voltooiden ook 'Eight days a week', 'Kansas City/Hey Hey Hey Hey', 'Mr. Moonlight', 'I'll Follow the Sun', 'Rock-'n-rollmuziek' en 'Words of love'.


1967 - Ode to Billie Joe, het debuutalbum van Bobbie Gentry stond op nummer 1 in de Amerikaanse hitparade. Het was het enige album dat het album van de Beatles, 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band', van zijn 15-weekse regeerperiode in de albumlijst van de troon kon stoten. De opname van het titelnummer 'Ode to Billie Joe' leverde acht Grammy-nominaties op, resulterend in drie overwinningen voor Bobbie Gentry en één overwinning voor arrangeur Jimmie Haskell. 1983 - Kenny Rogers en Dolly Parton kregen in de Verenigde Staten goud voor hun duet 'Islands In The Stream'. Deze compositie van Barry Gibb is op 27 augustus 1983 binnengekomen in de Billboard Hot 100 en stond vanaf 29 oktober 1983 twee weken op de eerste plaats. In Vlaanderen geraakte de single niet verder dan de 7e plaats.


2000 - De Amerikaanse zangeres en actrice Julie London stierf na een beroerte. Ze scoorde in 1956 een hit met de single 'Cry Me A River', die ook te zien was in de film 'The Girl Can't Help It'. Ze nam 32 albums op tijdens haar carrière en speelde de rol van verpleegster Dixie McCall in de televisieserie 'Emergency!' Ze is 73 jaar geworden.

Σχόλια


bottom of page