18 oktober

1967 - The Bee Gees stonden op nummer 1 in de Engelse hitparade met 'Massachusetts', de eerste van vijf Engelse nummer 1 hits van de groep. Engelbert Humperdink stond op nummer 2 met 'The Last Waltz' en Traffic stond op nummer 3 met 'Hole In My Shoe'.

1961 - The West Side Story ging in New York in wereldpremière. De hoofdrollen in deze bioscoopfilm werden gespeeld door Richard Breymer, Natalie Wood, Rita Moreno en George Chakiris. Richard Breymer en Natalie Wood zingen niet zelf in West Side Story. Zij “leenden” de professionele zangstemmen van Jimmy Bryant en Marni Nixon. Op 27 februari 1961 was er de Europese première van The West Side Story in Londen. Vanaf 29 maart 1962 was de film ook in de Vlaamse bioscopen te zien.


1964 - Op een vrije dag tijdens hun Britse tour gingen The Beatles de studio in en voltooiden de opname van zes albumtracks en de A-kant van hun volgende single: 'I Feel Fine'. Ze voltooiden ook 'Eight days a week', 'Kansas City/Hey Hey Hey Hey', 'Mr. Moonlight', 'I'll Follow the Sun', 'Rock-'n-rollmuziek' en 'Words of love'.


1967 - Ode to Billie Joe, het debuutalbum van Bobbie Gentry stond op nummer 1 in de Amerikaanse hitparade. Het was het enige album dat het album van de Beatles, 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band', van zijn 15-weekse regeerperiode in de albumlijst van de troon kon stoten. De opname van het titelnummer 'Ode to Billie Joe' leverde acht Grammy-nominaties op, resulterend in drie overwinningen voor Bobbie Gentry en één overwinning voor arrangeur Jimmie Haskell.


2000 - De Amerikaanse zangeres en actrice Julie London stierf na een beroerte. Ze scoorde in 1956 een hit met de single 'Cry Me A River', die ook te zien was in de film 'The Girl Can't Help It'. Ze nam 32 albums op tijdens haar carrière en speelde de rol van verpleegster Dixie McCall in de televisieserie Emergency! Ze is 73 jaar geworden