top of page

22 oktober

1964 - Sandie Shaw had haar eerste nummer 1 hit in Engeland met het nummer '(There's) Always Some Thing There To Remind Me'. Drie jaar later ging ze de geschiedenis in als het leuke blonde Britse meisje dat op blote voeten het Eurovisie Songfestival won met 'Puppet On A String'.

1949 - Geboorte Pol Goossen, Vlaams acteur. Zijn bekendste rol is die van Frank Bomans in 'Thuis', die hij sinds 1995 vertolkt. Hij wordt 73 jaar vandaag.


1969 - Geboorte Helmut Lotti. Hij werd op negentienjarige leeftijd lokaal bekend na zijn deelname aan de Nederlandse Soundmixshow met het nummer 'My boy' van Elvis. Vanaf 1995 brak hij ook internationaal door met een reeks "classic"-albums: lichte versies van klassiek repertoire en symfonische versies van wereldrepertoire. Helmut Lotti verkocht meer dan dertien miljoen albums en daar zullen er nog een pak bij komen. Onlangs bracht hij het nieuwe album 'Italian Songbook' uit. Helmut Lotti wordt vandaag 53 jaar.


1988 - Phil Collins begon een twee weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse hitparade met zijn versie van 'Groovy Kind Of Love'. Ook in Vlaanderen haalde hij de hoogste positie, in oktober 1988, 2 weken op 1. Origineel komt het nummer uit 1965, op naam van The Mindbenders.

bottom of page