top of page

22 oktober

1964 - Sandie Shaw had haar eerste nummer 1 hit in Engeland met het nummer '(There's) Always Some Thing There To Remind Me'. Drie jaar later ging ze de geschiedenis in als het leuke blonde Britse meisje dat op blote voeten het Eurovisie Songfestival won met 'Puppet On A String'.

1949 - Geboorte Pol Goossen, Vlaams acteur. Zijn bekendste rol is die van Frank Bomans in 'Thuis', die hij sinds 1995 vertolkt. Hij wordt 74 jaar vandaag. 1955 - Geboorte Danny Verstraeten. Hij was vanaf 1979 te horen bij de toenmalige BRT, waar hij de verkeersinformatie verzorgde. Hij zette zijn radiowerk verder bij Studio Brussel. Tegelijk begon hij ook met televisiewerk en presenteerde hij "Mobiele mensen". Vanaf de start van VTM op 1 februari 1989 was hij te zien als presentator van VTM Nieuws, waar hij jarenlang het hoofdbulletin om 19 uur voor zijn rekening nam. Dit combineerde hij met de presentatie van andere programma's zoals Telefacts. Op dinsdag 5 september 2023 ging hij op pensioen, na voor een laatste maal het VTM Nieuws te hebben gepresenteerd. Danny Verstraeten wordt 68 jaar.


1969 - Geboorte Helmut Lotti. Hij werd op negentienjarige leeftijd lokaal bekend na zijn deelname aan de Nederlandse Soundmixshow met het nummer 'My boy' van Elvis. Vanaf 1995 brak hij ook internationaal door met een reeks "classic"-albums: lichte versies van klassiek repertoire en symfonische versies van wereldrepertoire. Helmut Lotti verkocht meer dan dertien miljoen albums en daar zullen er nog een pak bij komen. Na zijn succesvol optreden op Graspop, toert hij momenteel rond Helmut Lotti Goes Metal. Helmut Lotti wordt vandaag 54 jaar.


1988 - Phil Collins begon een twee weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse hitparade met zijn versie van 'Groovy Kind Of Love'. Ook in Vlaanderen haalde hij de hoogste positie, in oktober 1988, 2 weken op 1. Origineel komt het nummer uit 1965, op naam van The Mindbenders.


2021 - Overlijden Amerikaanse zanger Jay Black, ook bekend als 'The Voice'. Zijn hoogtepunt kwam er in de jaren zestig toen hij de leadzanger was van Jay and the Americans. De band had talloze hits, waaronder 'Come a Little Bit Closer', 'Cara Mia' en 'This Magic Moment'.

Comments


bottom of page