top of page

28 november

2002 - Overlijden tekstschrijver Lennaert Nijgh. Hij is vooral bekend vanwege zijn samenwerking met Boudewijn de Groot, zijn jeugdvriend met wie hij samen opgroeide. Hits van zijn hand zijn o.a. 'Welterusten meneer de president', ‘Het Land Van Maas En Waal’ en ‘Testament’. Lennaert Nijgh schreef en vertaalde ook musicals en maakte songteksten voor o.a. zijn toenmalige echtgenote Astrid Nijgh (‘Ik Doe Wat Ik Doe’), Liesbeth List en Ramses Shaffy (‘Pastorale’) en Rob de Nijs (‘Malle Babbe’, ‘Dag Zuster Ursula’). Hij is 57 jaar geworden.


1960 - Elvis Presley stond op nummer 1 in de Amerikaanse singles-hitlijst met 'Are You Lonesome Tonight', zijn derde Amerikaanse nummer 1 van 1960. De single bevatte een gesproken passage die losjes gebaseerd was op Shakespeare.


1929 - Geboorte Berry Gordy, oprichter van Motown Records. In 1957 nam Jackie Wilson 'Reet Petite' op, een nummer dat Berry Gordy samen met zijn zus Gwen en schrijver-producer Billy Davis had geschreven. Jackie Wilson nam de komende twee jaar nog zes nummers op van zijn hand. Berry Gordy herinvesteerde de winst van zijn songwritingsucces in productie. In 1957 begon hij een portfolio van succesvolle artiesten op te bouwen: The Supremes, Marvin Gaye, The Temptations, The Four Tops, Gladys Knight & The Pips, Stevie Wonder en de Jackson 5. Hij wordt 94 jaar. 1943 - Geboorte Amerikaanse singer-songwriter en pianist Randy Newman, bekend van de liedjes 'Short people', 'Rider in the rain' en 'Mama told me (not to come)'. Hij schreef TV-muziek voor o.a. 'Peyton Place' en 'Lost in space' en filmmuziek voor o.a. 'Ragtime', 'Awakenings' en 'Meet the parents'. Hij kreeg Oscars voor 'If I didn't have you' uit de film 'Monsters Inc' en 'We belong together' uit 'Toy story 3'. Randy Newman wordt 80 jaar.


1961 - Geboorte Nederlandse zangeres Patty Zomer. Ze maakte deel uit van de groep The Dolly Dots die hits scoorden met o.a. 'Radio', 'Love me just a little bit more' en 'Stop'. Ze werkte na haar zangcarrière bij The Dolly Dots als styliste voor artiesten en TV-persoonlijkheden. Patty Zomer wordt 62 jaar.


1964 - Geboorte Ann Tuts, actrice die vooral bekend werd door haar rol als Doortje in 'F.C. De Kampioenen' en als Martine in de fictiereeks 'Bevergem'. Zij wordt 59 jaar vandaag.

Comentários


bottom of page