top of page

27 oktober

1964 - 'Come See About Me' van The Supremes werd uitgebracht. Deze single werd op 13 juli opgenomen in de Hitsville-studio van Motown in Detroit en kwam op 14 november binnen in de Amerikaanse hitparade. Vanaf 19 december stond 'Come See About Me' twee weken lang op de eerste plaats. Dit was voor The Supremes de derde single op rij die de nummer 1-positie bereikte in de Billboard Hot 100.

1873 - De Amerikaanse boer Joseph Glidden vroeg octrooi aan op 'prikkeldraad'. Hij zou het patent krijgen op 24 november 1874. Hij maakte zijn eerste prikkeldraad met behulp van een koffiemolen waarin hij de weerhaken vormde. Hij plaatste de weerhaken langs een draad en draaide daar een andere draad omheen om de weerhaken op hun plaats te houden. Hij werd steenrijk door zijn uitvinding. Aan het eind van zijn leven bezat hij o.a, een hotel, een molen, een fabriek, een krant en landbouwgronden.


1939 - Geboorte John Cleese, Engelse acteur en scenarioschrijver. Hij is bekend van de TV-cultserie 'Monty Python's Flying Circus' en speelde 'Basil' in de serie "Fawlty Towers". Bekende films waarin hij meespeelde zijn 'Monty Python and the holy grail', 'Life of Brian', 'Monty Python's the meaning of life, 'A fish called Wanda' en 'Clockwise'. Hij wordt 84 jaar.


1958 - Geboorte Simon Le Bon, zanger van Duran Duran die we kennen van de hits 'Is There Something I Should Know', 'Wild boys' en 'The Reflex'. Hij wordt 65 jaar.


2013 - Overlijden Lou Reed, Amerikaans musicus en zanger. Hij was samen met JOhn Cale het gezicht van de invloedrijke band The Velvet Underground. In 1970 nam hij afscheid van de band en startte hij een solocarrière. In 1972 had Lou Reed zijn grootste hit, 'Walk on the wild side'. Hij is 71 jaar geworden.

bottom of page