top of page

26 oktober

1999 - Overlijden Rex Gildo. De zanger was op 23 oktober 1999 in het ziekenhuis opgenomen na een zelfmoordpoging. Tijdens een bezoek aan vrienden sprong hij vanaf twee hoog uit het raam van het toilet. Met botbreuken en inwendig letsel werd Rex Gildo opgenomen in het ziekenhuis. Hij werd geopereerd, maar hij overleed uiteindelijk aan een hartaanval. Rex Gildo is zestig jaar geworden.

1947 - Geboorte Hillary Clinton. Ze trouwde in 1975 met Bill Clinton en was 'first lady' van 1993-2001. Ze was van 2001-09 senator voor de staat New York. Ze wordt 76 jaar. 1965 - Op Buckingham Palace in Londen spelde Koningin Elizabeth II The Beatles hun MBE-onderscheidingen op. Bij hun aankomst op het paleis speelde een militaire kapel 'Can’t Buy Me Love' in marstempo. Na de plechtigheid gaven The Beatles een persconferentie in het Saville-theater in Londen. De vier uit Liverpool waren sindsdien Members of the British Empire. 1974 - 'Een Roosje M’n Roosje' van Conny Vandenbos kwam binnen in de Nederlandse Top 40 en bereikte de zevende plaats. Het is de Nederlandse vertaling van 'Daisy A Day' van Jud Strunk uit 1972. Conny Vandenbos heeft in totaal drie liedjes van Jud Strunk in het Nederlands opgenomen. 'Jacob Brown' werd 'Ome Arie' en 'Next Door Neighbor’s Boy' werd 'Sjakie Van De Hoek'.


1994 - Overlijden Wilbert Harrison aan de gevolgen van een beroerte. De zanger/componist stond vanaf 18 mei 1959 twee weken lang op de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade met 'Kansas City'. Tien jaar later kwam hij met zijn eigen compositie 'Let’s Work Together' niet verder dan plaats 32. In 1976 was een cover van Bryan Ferry een grote hit in Europa. Die nam het op onder de oorspronkelijke titel, 'Let’s Stick Together'. Wilbert Harrison is 65 jaar geworden.

bottom of page