top of page

22 juli

1946 - Geboorte Mireille Mathieu, Franse zangeres. Zij werd door de Fransen ontdekt op 21 november 1965, naar aanleiding van de Franse tv-uitzending 'Télé-Dimanche' waar zij in de zangwedstrijd 'Le Jeu de la Chance'het liedje 'Jezebel' van Edith Piaf zong. Ze won de wedstrijd en werd meteen heel populair in Frankrijk en in het buitenland. Ze wordt 76 jaar.

1947 - Geboorte Don Henley, rockmuzikant vooral bekend als drummer en één van de leadzangers van de Amerikaanse band The Eagles. Naast zijn carrière met the Eagles had Don Henley een succesvolle solocarrière, waarmee hij wereldwijd meer dan 10 miljoen albums verkocht en tijdens de jaren-80 grote hits scoorde waaronder 'The boys of summer'. Hij wordt 75 jaar.


2004 - Overlijden Sacha Distel, Franse zanger, jazz gitarist en componist. Zijn eerste gezongen succes werd het nummer 'Scoubidou'. Hij coverde veel Engelstalige nummers, doch werk van hem werd ook gecoverd. Zo werd zijn 'La Belle vie' vertaald voor Frank Sinatra, die er met 'The good life' een hit mee scoorde. Hij is 71 jaar geworden.

bottom of page