29 april

1967 - Op Broadway in New York vond de eerste uitvoering plaats van de musical 'Hair'. Voor veel Amerikanen was de musical wel even schrikken. Voor het eerst zagen ze een acteur bloot op het podium staan. Bekendste liedjes uit Hair waren 'Aquarius/Let the Sunshine In' en natuurlijk 'Hair'.1971 - Op losse groeven was voor het eerst op de televisie. Het programma was ontwikkeld door Cees den Daas en moest de Nederlandstalige muziek weer wat populair maken. In de eerste aflevering zagen de kijkers de Gebroeders Brouwer, Ronnie Tober, Corrie & de Rekels en Vader Abraham. Presentator was man-met-de-snor Chiel Montagne. Binnen een half jaar was Op losse groeven het best bekeken programma op de vooravond.


2002 - Vandaag staan we ook even stil bij het overlijden van Tol Hansse. Hij was een zanger, componist, muzikant, liedjesschrijver, cabaretier en kunstschilder. In 1978 werd hij bekend met het liedje 'Big City'.


JARIG VANDAAG

1933 - Willie Nelson, Amerikaanse country zanger. Twee nummers van hem werden grote hits in Vlaanderen: 'They all went to Mexico' en een duet met Julio Iglesias: 'To all the girls I loved before'. Hij wordt 88 jaar.


1947 - Tommy James, samen met The Shondells scoorde hij de hits 'Hanky Panky' en 'Mony Mony'. Hij wordt 74 jaar. 1949 - Francis Rossi, gitarist, zanger en mede-oprichter van de rockgroep Status Quo. Hij wordt 71 jaar.


1960 - Gerard Joling, Nederlandse zanger die doorbrak na zijn optreden in de Soundmixshow. Zijn eerste hit was 'Love Is In Your Eyes'.