top of page

29 april

1933 - Geboorte Willie Nelson, Amerikaanse country zanger. Twee nummers van hem werden grote hits in Vlaanderen: 'They all went to Mexico' en een duet met Julio Iglesias: 'To all the girls I loved before'. Hij wordt 91 jaar.

1947 - Geboorte Tommy James, samen met The Shondells scoorde hij de hits 'Hanky Panky', 'Mony Mony' en 'Crimson and Clover'. Hij wordt 77 jaar.

1949 - Geboorte Francis Rossi, gitarist, zanger en mede-oprichter van de rockgroep Status Quo. Hij schreef de eerste Status Quo single 'Pictures of matchstick men', alsook 'Paper plane', 'Caroline', en 'Down down'. Hij wordt 75 jaar.


1960 - Geboorte Gerard Joling, Nederlandse zanger die doorbrak na zijn optreden in de Soundmixshow. Zijn eerste hit was 'Love Is In Your Eyes'. Hij wordt 64 jaar. 1971 - Op losse groeven was voor het eerst op de televisie. Het programma was ontwikkeld door Cees den Daas en moest de Nederlandstalige muziek weer wat populair maken. In de eerste aflevering zagen de kijkers de Gebroeders Brouwer, Ronnie Tober, Corrie & de Rekels en Vader Abraham. Presentator was man-met-de-snor Chiel Montagne. Binnen een half jaar was Op losse groeven het best bekeken programma op de vooravond.


1980 - Overlijden Alfred Hitchcock, Brits filmregisseur. Hij wordt gezien als één van de beste filmregisseurs ooit. Hij had zowel succes met stomme als geluidsfilms. Zijn bekendste genre was dat van thriller. Hij kreeg de bijnaam "Master of Suspense". Hij is 80 jaar geworden. 2002 - Vandaag staan we ook even stil bij het overlijden van Tol Hansse. Hij was een zanger, componist, muzikant, liedjesschrijver, cabaretier en kunstschilder. In 1978 werd hij bekend met het liedje 'Big City'. Hij was 62 jaar.

Comments


bottom of page