top of page

1 mei

1956 - Johnny Cash bracht zijn classic hit 'I Walk the Line' uit, zijn eerste nummer 1 hit in Amerika, goed voor een verkoop van meer dan 2 miljoen exemplaren. De unieke akkoordprogressie voor het nummer is geïnspireerd op het achteruit afspelen van gitaarruns op Johnny Cash zijn bandrecorder terwijl hij in de luchtmacht was gestationeerd in Duitsland.



1945 - Geboorte Rita Coolidge. Ze begon haar carrière als achtergrondzangeres en werkte o.a.met Joe Cocker, Eric Clapton en Kris Kristofferson. Met laatst genoemde was ze ook een tijdje getrouwd. Eén van haar laatste solo-hits was in 1983 het nummer 'All Time High', uit de James Bond film 'Octopussy'. Zij wordt 79 jaar. 1951 - Geboorte van Erik Van Neygen. Zanger en liedjesschrijver bekend van de nummer-1 hit 'Veel te mooi' samen met zijn vrouw Sanne. Hij wordt 73 jaar vandaag.


1954 - Geboorte Ray Parker Jr., Amerikaans zanger/gitarist bekend van de groep Raydio die hits hadden met 'Jack and Jill', 'A woman needs love' en 'You can't change that'. In 1982 ging Ray Parker Jr. solo, wat in 1984 resulteerde in een wereldwijde hit met 'Ghostbusters' uit de gelijknamige speelfilm. In 2014 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame. Ray Parker Jr. wordt 70 jaar.


1967 - Elvis Presley gaf het ja-woord aan een meisje dat hij leerde kennen toen hij in Duitsland het Amerikaanse leger diende, Priscilla Beaulieu. Precies negen maanden later, op 1 februari 1968, werd hun dochter Lisa Marie geboren. In oktober 1973 gingen Elvis en Priscilla Presley uit elkaar.


1970 - In Amerika werd het eerste, titelloze, album van Elton John uitgebracht. Het duurde tot 3 oktober voordat deze LP binnenkwam in de albumlijst van Billboard. Op dit album staat zijn eerste grote wereldhit: 'Your song'.


1986 - Overlijden van de Amerikaanse songwriter en producer Hugo Peretti. Hij schreef en produceerde vele classic hits, waaronder 'Can't Help Falling In Love', 'Twistin' The Night Away', 'Shout', 'The Hustle' en 'You Make Me Feel Brand New'. Hij was 70 jaar.


1994 - Overlijden Braziliaans autocoureur Ayrton Senna als gevolg van een crash in de Grand Prix van San Marino. Zijn dood zorgde voor een hele reeks veiligheidsmaatregelen. Hij is 34 jaar geworden.


2021 - Overlijden Pieter Aspe, hij schreef misdaadromans met als hoofdpersonage hoofdinspecteur Van In. Hij is 68 jaar geworden. 2023 - Overlijden van de Canadese singer-songwriter en gitarist Gordon Lightfoot, bekend van de hit 'If You Could Read My Mind' uit 1971. Verschillende van zijn albums behaalden internationaal de gouden en multi-platina-status en zijn liedjes zijn opgenomen door vele opmerkelijke artiesten. HIj is 84 jaar geworden.

Comments


bottom of page