1 mei

1951: Geboorte van Erik Van Neygen. Een nieuwe voordeur dus. Hij wordt 70 jaar vandaag. Zanger en liedjesschrijver bekend van de nummer-1 hit 'Veel te mooi' samen met zijn vrouw Sanne.1967 - Elvis Presley gaf het ja-woord aan een meisje dat hij leerde kennen toen hij in Duitsland het Amerikaanse leger diende, Priscilla Beaulieu. Precies negen maanden later, op 1 februari 1968, werd hun dochter Lisa Marie geboren. In oktober 1973 gingen Elvis en Priscilla Presley uit elkaar.


1970 - In Amerika werd het eerste, titelloze, album van Elton John uitgebracht. Het duurde tot 3 oktober voordat deze LP binnenkwam in de albumlijst van Billboard. Op dit album staat zijn eerste grote wereldhit: 'Your song'.


JARIG VANDAAG: Rita Coolidge, geboren op 1 mei 1945. Ze begon haar carrière als achtergrondzangeres en werkte onder anderen met Joe Cocker, Eric Clapton en Kris Kristofferson. Met laatst genoemde was ze ook een tijdje getrouwd. Eén van haar laatste solo-hits was in 1983 het nummer 'All Time High', uit de James Bond film 'Octopussy'.