30 april2015 - Vandaag staan we stil bij het overlijden van de Amerikaanse soulzanger Ben E. King. Hij zong eerst bij The Drifters alvorens hij aan zijn solocarrière begon. Zijn solo-hit 'Stand by me' uit 1961 werd een wereldhit. Ben E. King is 76 jaar geworden.


1940 - Het orkest van Jimmy Dorsey zette het nummer "Contrasts" op de plaat. Het zou één van de bekendste big-band-nummers van de twintigste eeuw worden.


1958 - Twee jaar nadat My Fair Lady op Broadway in première is gegaan, stond deze musical op 30 april 1958 voor het eerst in Londen op de planken. In de Engelse cast zaten sterren als Rex Harrison, Julie Andrews en Stanley Holloway. Zij hadden ook in Amerika de hoofdrollen vertolkt.


1983 - Overlijden van de Amerikaanse blueslegende Muddy Waters. Hij is bekend van hits zoals 'I’m Your Hoochie Coochie Man' en 'Mannish Boy'. Muddy Waters is 68 jaar geworden.


1988 - Céline Dion won in Ierland de internationale finale van het Eurovisie Songfestival. De Canadese zangeres deed mee voor Zwitserland met 'Ne Partez Pas Sans Moi'.