top of page

21 juli

2006 - Overlijden Herbert Kalin. Samen met zijn tweelingbroer Harold was hij eind jaren vijftig bekend als The Kalin Twins. Met 'When' bereikte de tweeling op 4 augustus 1958 de vijfde plaats in Amerikaanse hitparade. In Engeland stond de single vijf weken op de eerste plaats. In Vlaanderen was de single goed voor 2 weken op de eerste plaats. Herbert Kalin is 72 jaar geworden.

1948 - Geboorte Cat Stevens, zanger van hits als 'Morning Has Broken', 'Lady D'Arbanville', 'Banapple Gas' en 'Father and son'. Heeft zich bekeerd tot de Islam en heet nu Yusuf Islam. Hij wordt 75 jaar.


1965 - Tom Jones nam de Hal David/Burt Bacharach-compositie 'What’s New Pussycat' op. Dit is de titelsong van de bioscoopfilm waarin Peter Sellers, Peter O’Toole en Romy Schneider de hoofdrollen vertolkten. Het script is van Woody Allen. Van 'What’s New Pussycat' werd op 6 augustus 1965 de single uitgebracht, die de 34ste plaats in de Vlaamse hitlijst bereikte.


1969 - De Amerikaan Neil Armstrong zette als eerste mens ooit voet op de Maan. Wereldwijd keken er 600 miljoen mensen op TV naar de reis van de Apollo 11.


2013 - Koning Albert II van België trad af. Zijn oudste zoon prins Filip volgde hem op en werd de zevende koning der Belgen.


Vandaag is het de nationale feestdag van België. Het is de datum waarop in 1831 de eerste koning der Belgen, Leopold van Saksen-Coburg-Gotha, de grondwettelijke eed aflegde als koning. De eedaflegging was het sluitstuk van de intrede van Leopold I in België. Vandaag hoor je van 12 uur tot middernacht alleen maar Belgische muziek bij De Goeie Ouwe Tijd.

Fijne Belgische feestdag gewenst. Geniet van de muziek en van elkaar!


Comments


bottom of page