top of page

2 september

2021 - Overlijden Mikis Theodorakis, Grieks componist, dirigent en politicus. Hij heeft veel muziek geschreven: symfonische muziek, opera, ballet, liederen en filmmuziek. In de laatste categorie componeerde hij het nummer 'La danse de Zorba' voor de film 'Zorba de Griek'. Mikis Theodorakis is 96 jaar geworden.


1939 - In de Citroënfabriek in Frankrijk rolde de eerste 2PK (2CV) van de band. 1957 - Geboorte Steve Porcaro, Amerikaanse toetsenist, componist en origineel lid van de rockband Toto, bekend van de hits 'Hold the line', 'Pamela', 'Stop loving you' en 'Africa'. Hij componeerde ook de muziek voor het nummer 'Human Nature' en produceerde de synthesizer voor 'The Girl Is Mine' van Michael Jackson's album 'Thriller'. Steve Porcaro wordt 66 jaar. 1959 - Geboorte Esther Oosterbeek, Nederlandse voormalige zangeres. Haar muzikale carrière begon aanvankelijk als lid van de groep The Surfers die in 1978 een hit scoorden met 'Windsurfin'. Ook werd ze danseres in het TROS popprogramma 'Rock Planet', maar ze werd uiteindelijk vooral bekend als één van de zangeressen bij de Dolly Dots. Esther Oosterbeek wordt 64 jaar. 1965 - The Fortunes namen 'Here It Comes Again' op. Deze compositie van Les Reed en Barry Mason werd op 1 oktober uitgebracht. 'Here It Comes Again' kwam op 1 november de hitparade in Vlaanderen binnen en haalde als hoogste positie de 12e plaats.

1968 - Overlijden Ernest Claes, Vlaams schrijver. Hij is beroemd geworden door het boek 'De Witte', een streekroman over een belhamel. In Vlaanderen was hij één van de meest gelezen schrijvers. Hij is 82 jaar geworden.


2011 - Overlijden Toni Corsari. Hij was tijdens de pioniersjaren van de Vlaamse televisie een populaire televisiepresentator en quizmaster. Tijdens de jaren 50 en 60 was hij regelmatig op het NIR (en daaropvolgend de BRT) te zien. Hij presenteerde o.a. '100.000 of niets', 'Eén tegen allen' en 'Ontdek de ster'.

Comments


bottom of page