top of page

2 augustus

1980 - 'More Than I Can Say' van Leo Sayer kwam binnen in de Vlaamse hitlijst en bereikte de 4e plaats. 'More Than I Can Say' is een compositie van Jerry Allison en Sonny Curtis. Met hun groep The Crickets werd dit liedje in 1960 voor het eerst op de plaat gezet. Een jaar later had Bobby Vee internationaal een grotere hit met zijn uitvoering van dit nummer. Na Leo Sayer werd het in 1982 opgenomen door June Lodge als de opvolger van haar zomerhit 'Someone Loves You Honey'.

1870 - Feestelijke opening van 's werelds eerste metro, onder de Theems, nabij de Tower Bridge in Londen. 1922 - Overlijden Alexander Graham Bell, uitvinder van de telefoon. 'I Just Called To Say I Love You' van Stevie Wonder, 'Ring Ring' van ABBA, 'Thank You For Calling' van Jo Stafford en 'Draai dan 797204' van Will Tura, allemaal leuke platen om vandaag Alexander Graham Bell op de radio te herdenken. Hij is 75 jaar geworden.


1925 - Conrad Hilton opent in Dallas, Texas het eerste Hilton-hotel.


1926 - Geboorte Annie Geeraerts, de bomma uit Familie wordt vandaag 97 jaar.


1940 - Geboorte Will Tura, de Keizer van het Vlaamse lied. Hij begon zijn professionele carrière in 1957 en beleefde in 1962 zijn doorbraak, waarna hij uitgroeide tot één van de bekendste en succesvolste Vlaamse artiesten aller tijden. Hij wordt vandaag 83 jaar. 1960 - Geboorte Bart Kaell. Zijn eerste ervaring deed hij op in de kustshows van Luc Appermont. In 1986 behaalde Kaëll zijn eerste grote succes met het nummer La Mamadora. Hij presenteerde op de Vlaamse televisiezender VTM programma's als VTM-Mini-playback-show, de Soundmixshow en het Rad van Fortuin. Hij wordt vandaag 63 jaar.


1971 - In Amerika kreeg Rod Stewart een gouden plaat voor zijn album Every Picture Tells A Story. De plaat was op 19 juni 1971 binnengekomen in de albumlijst van Billboard. Every Picture Tells A Story stond vanaf 2 oktober 1971 vier weken op de eerste plaats. Op dat album staat de single 'Maggie May', die de 2e plaats haalde in de Vlaamse hitparade. 1987 - Overlijden David Martin, de bassist van Sam The Sham & The Pharaohs. Deze groep uit Dallas in Texas had in 1965 een wereldhit met Wooly Bully. David Martin is vijftig jaar geworden.

1992 - De Franse zanger/componist Michel Berger overleed aan een hartaanval tijdens een partijtje tennis op de baan achter zijn huis in het Franse Ramatuelle. Michel Berger is op 22 juni 1976 getrouwd met zangeres France Gall. Hij is 44 jaar geworden.

Kommentare


bottom of page