top of page

18 maart

2017 - Overlijden Chuck Berry, Amerikaanse gitarist, zanger en componist. Hij wordt nog altijd beschouwd als één van de belangrijkste tekstschrijvers van het rock-'n-rolltijdperk en was één van de eerste leden van de Rock 'n Roll Hall of Fame. Hij is 90 jaar geworden.


1931 - Het eerste elektrische scheerapparaat werd op de markt gebracht door de firma Schick uit het Amerikaanse Stamford.

1958 - Het Atomium in Brussel werd voltooid. Net op tijd klaar voor de Wereldexpo '58.


1959 - Platenmaatschappij EMI besloot te stoppen met de productie van 78 toerenplaten. De muziek van EMI werd alleen nog maar op 45 toeren-singles of op LP’s uitgebracht.


1963 - Geboorte Amerikaanse actrice, zangeres en modeontwerper Vanessa Williams die in 1992 vijf weken op nummer 1 van de Amerikaanse hitlijsten stond met haar single 'Save The Best To Last'. Ze was de eerste Afro-Amerikaanse ontvanger van de Miss America-titel toen ze in 1983 tot Miss America werd gekroond. Ze wordt 60.


1978 - De familie Gibb schreef hitparade-geschiedenis. Zij bezetten de bovenste vier plaatsen van de Billboard Hot 100. 'Night Fever' van The Bee Gees ging aan kop. 'Emotion', geschreven en geproduceerd door Barry en Robin Gibb en gezongen door Samantha Sang, stond op nummer twee. 'Stayin’ Alive' van The Bee Gees volgde op drie en '(Love Is) Thicker Than Water' van Andy Gibb bezette de vierde plaats.


1993 - Overlijden Leo Martin, vooral bekend als helft van het komische duo Gaston & Leo. Hij werd 68.


2001 - Overlijden John Phillips. Hij was in de jaren zestig de oprichter van The Mamas & The Papas, die we kennen van de hits 'California Dreamin’ en 'Monday Monday'. Hij is 65 jaar geworden.

bottom of page