top of page

17 februari

1955 - Little Richard stuurde een demo-opname naar Specialty Records in de hoop een platencontract te krijgen. 'Tutti Frutti' was de eerste single die dit label van Little Richard uitbracht. Hij kwam op 14 januari 1956 binnen in de Amerikaanse hitparade. Tutti Frutti bereikte de zeventiende plaats.

1934 - Koning Albert I kwam om het leven tijdens een beklimming van een rots in Marche-les-Dames in de provincie Namen.


1947 - Geboorte Ben Cramer. Nederlandse zanger, acteur en musical ster. Hij werd ontdekt door zangeres Annie de Reuver en had eind 1967 een hit met zijn eerste single: 'Zai Zai Zai'. Daarna volgden nog zijn versie van 'Agata' en 'De Clown'. Hij wordt vandaag 76 jaar.


1968 - De BBC maakte bekend dat Cliff Richard op 6 april 1968 Groot-Brittannië zou vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van het Eurovisie Songfestival. Op 12 maart zong hij 6 liedjes in The Cilla Black Show. 171.000 van de 250.000 stemmen gingen naar Congratulations. Met dit liedje eindigde Cliff Richard in Londen op de tweede plaats achter de Spaanse zangeres Massiel met 'La La La'.


1970 - Omdat Shocking Blue als eerste Nederlandse groep de top van de Amerikaanse hitparade had gehaald, werden Mariska Veres, Robbie van Leeuwen, Klaasje van der Wal en Cor van Beek benoemd tot ereburgers van hun woonplaats Den Haag.


2017 - Overlijden Peter Skellern, Britse singer-songwriter en pianist. Hij behaalde zijn grootste succes in de eerste helft van de jaren 70 met de single 'You're a lady'.

bottom of page