top of page

14 november

1961 - The Everly Brothers namen 'Crying In The Rain' op. Deze single kwam op 13 januari 1962 binnen in de Billboard Hot 100 en bereikte de zesde plaats.

1948 - Geboortedag Britse prins Charles, zoon van prinses Elizabeth II en prins Philip. Zijn 'sprookjeshuwelijk' met lady Diana Spencer eindigde in 1996 in een echtscheiding. Het paar kreeg twee zonen: William en Harry. Sinds 8 september 2022 is hij de koning van het Verenigd Koninkrijk.


1951 - Geboorte Steven Bishop, Amerikaanse zanger, songwriter, gitarist en acteur. Bishops eerste album 'Careless' bevatte twee van zijn grootste hits: 'Save It for a Rainy Day' en 'On and On'. Eric Clapton, Art Garfunkel en Chaka Khan verleenden allen hun medewerking aan het album. Hij wordt vandaag 72 jaar. 1952 - In de New Musical Express werd de eerste hitparade van Engeland gepubliceerd. De top 5 zag er als volgt uit: 5. Feet Up van Guy Mitchell, 4. Isle Of Innisfree van Bing Crosby, 3. Somewhere Along The Way van Nat King Cole, 2. You Belong To Me van Jo Stafford, 1. Here In My Heart van Al Martino.

1960 - Volgens Billboard was 'It’s Now Or Never' van Elvis Presley de snelstverkopende single in de Britse muziekgeschiedenis. Binnen één week werden er in Groot-Brittannië zo'n 780.000 exemplaren van verkocht. Ook in Vlaanderen was het een tophit, 3 weken op de eerste plaats.


1969 - Het album ‘Space Oddity’ van David Bowie lag in de winkel. Aanvankelijk was de Europese titel simpelweg ‘David Bowie’ en in Amerika ‘Man Of Words/Man Of Music’. Pas in 1972, na het Britse succes van de single, kreeg het album zijn definitieve titel.


1975 - Van Queen lag het 4de studioalbum ‘A Night At The Opera’ in de winkel. Mede door ‘Bohemian Rhapsody’, waaraan drie weken in vier studio’s werd gewerkt, was het op dat moment het duurste album uit de popgeschiedenis.


2020 - Overlijden Bob Van Staeyen, Vlaams zanger en gitarist. Hij was bekend als lid van de Antwerpse groep De Strangers. Binnen de groep was hij te herkennen aan zijn kale hoofd en snor. Hij is 83 jaar geworden.bottom of page