13 augustus

Vandaag is het de verjaardag van Jo Leemans. En wat voor één? Ze wordt 94 vandaag! Ze werd geboren op 13 augustus 1927. In de jaren vijftig kreeg ze de titel van 'de Vlaamse Doris Day'. Haar glorieperiode als zangeres liep van het midden van de jaren vijftig tot begin de jaren zestig, in een wereld van showorkesten, Canzonissima, en een generatie zangers en zangeressen als La Esterella, Will Ferdy, Bobbejaan Schoepen en Bob Benny. Hits die ze scoorde waren de evergreen 'Que sera sera (wat zijn moet, dat zal zo zijn)', 'Heel mijn hart' en 'Marjolijntje'.

1925 - The Prisoner’s Song’ van Vernon Dalhart was het eerste countryliedje waarvan er in Amerika meer dan anderhalf miljoen exemplaren verkocht werden. Uiteindelijk zou de teller op 7 miljoen verkochte stuks komen. Het was voor de grote platenmaatschappijen het signaal om meer te gaan investeren in countrymuziek.


1952 - De originele versie van 'Hound Dog' werd opgenomen door Willie Mae (Big Mama) Thornton. Het zou de eerste hit worden voor het songwritingteam van Jerry Leiber en Mike Stoller en zou zeven weken lang bovenaan de Billboard-hitlijst staan, met een verkoop van bijna twee miljoen exemplaren.


1964 - Manfred Mann stond op nummer 1 in de UK Singles Chart met 'Do Wah Diddy Diddy', de eerste van drie nummer 1 hits in Engeland. Het door Jeff Barry en Ellie Greenwich geschreven nummer werd oorspronkelijk in 1963 opgenomen door de Amerikaanse zanggroep The Exciters.