top of page

11 november

1967 - 'Love Is All Around' van The Troggs kwam binnen in de hitlijsten. Het is een compositie van Reg Presley, de zanger van The Troggs. Op 2 juli 1994 kwam Love is All Around opnieuw uit in de uitvoering van Wet Wet Wet. Deze versie stond in de zomer van dat jaar aan de top van de hitparade.

1943 - Geboorte Karin Kent, Nederlandse zangeres bekend van de liedjes 'Dans je de hele nacht met mij?' en 'Wie wie wie' (met 'The Blue Diamonds'). Ze kwam in opspraak door haar vermeende drugsgebruik en woonde enige tijd in Canada en Tunesië. Ze werd eind jaren '70 lid van het 'Amsterdams Vrouwencabaret' en trad daarna op als jazzzangeres en onder de naam 'Yannah' met 'The Flying Tigers'. Karin Kent wordt 80 jaar.

1946 - Geboorte Della Bosiers, Vlaamse zangeres. Haar bekendste nummers zijn 'Fleur de Buda', 'Horizontaal' en 'Jefke'. Ze werd eind jaren 70 bekend op de Vlaamse televisie als panellid in de televisiequiz de 'Wies Andersen Show'. Ze wordt 77 vandaag.


1954 - Bill Haley scoorde zijn eerste Amerikaanse top tien single met 'Shake Rattle And Roll'. Hij had zijn imago als cowboy ongeveer anderhalf jaar eerder laten vallen, terwijl hij The Saddlemen hernoemde naar Bill Haley and His Comets. Het lied werd het themalied voor de Springfield Indians van de American Hockey League. 'Shake, Rattle and Roll' werd oorspronkelijk populair gemaakt door Big Joe Turner. 1962 - Geboorte Amerikaanse filmactrice en -producent Demi Moore We kennen haar van de films 'Striptease', 'G.I. Jane', 'A few good men', 'Ghost' en 'Indecent proposal'. Ze was van 1980-1985 getrouwd met zanger Freddy Moore, van 1987-2000 met acteur en zanger Bruce Willis en van 2005-2013 met acteur Ashton Kutcher. Demi Moore wordt 61 jaar.


1964 - In Londen nam Tom Jones 'It’s Not Unusual' op. Dit liedje werd geschreven door Gordon Mills, zijn manager, en Les Reed, zijn producer. Op 22 januari 1965 werd het op single uitgebracht. De single kwam op 11 februari 1965 binnen in de Britse hitparade en haalde de eerste plaats.


1974 - Geboorte Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio. We kennen hem van de films 'The Revenant', 'Titanic', 'The beach', 'Gangs of New York', 'Catch me if you can', 'The aviator' en 'The wolf of Wall Street''. Leonardo DiCaprio wordt 49 jaar. 1977 - 'Mull Of Kintyre' van Wings werd uitgebracht. Dit liedje werd geschreven door Paul McCartney en Denny Laine. Het is een ode aan het eiland Mull Of Kintyre in Schotland waar Paul en zijn vrouw Linda een boerderij hebben. De omgeving staat bekend om zijn prachtige uitzichten en rust. Na een moeilijke periode met de Beatles ging Paul McCartney hier graag heen om rust te vinden.

Comments


bottom of page