11 mei

Roy Orbison werd op 11 mei 1989 postuum geïntroduceerd in The Songwriters Hall Of Fame. Eric Clapton reikte tijdens een plechtigheid in New York de onderscheiding uit aan Barbara Orbison, de weduwe van de zanger. Tijdens een bezoek aan zijn moeder in Hendersonville in Tennessee overleed Roy Orbison op 6 december 1988 aan een hartstilstand. Running Scared was in 1961 zijn eerste nummer 1-hit. Vlak voor zijn dood nam hij nog een album op. Roy Orbison is 52 jaar geworden.De ijsheiligen komen vandaag ons land binnen. De eerste is Mamertus (hij is de onbekendste en wordt nogal eens vergeten). Na hem komen de bekende Pancraas, Servaas en Bonifaas. De ijsheiligen blijven bij ons tot en met 14 mei. De temperatuur ligt op deze dagen vaak iets lager dan gemiddeld in mei. Maar zoals het er nu naar uitziet, gaat het niet vriezen de komende dagen :-)


1981 - Vandaag staan we stil bij het overlijden van reggaelegende en -icoon Bob Marley. Samen met zijn Wailers scoorde hij hits met o.a. 'Stir It Up', 'Could You Be Loved' en 'No Woman No Cry'. Hij overleed op 36-jarige leeftijd.


1964 - I Get Around van The Beach Boys werd uitgebracht. De single kwam op 23 mei 1964 binnen in de Billboard Hot 100. Vanaf 4 juli stond het twee weken op de eerste plaats.


1990 - Ritchie Valens werd postuum geëerd met een ster op de Hollywood Walk Of Fame. De zanger is op 3 februari 1959 op zeventienjarige leeftijd bij een vliegtuigongeluk om het leven gekomen, samen met Buddy Holly en The Big Bopper . Ritchie Valens heeft als enige van de drie omgekomen zangers een ster op de Walk Of Fame. Hij ligt voor huisnummer 6733 op Hollywood Boulevard in Los Angeles.


JARIG VANDAAG: 1941 - Eric Victor Burdon, Engelse zanger bekend van The Animals. Zijn krachtige rauwe stem is befaamd. Hij werd in het blad 'Rolling Stone' als 57ste geplaatst op de lijst met de grootste zangers aller tijden.