top of page

11 april

2011 - Overlijden La Esterella, geboren als Ester Mathilde Lambrechts. Ze is vooral bekend van haar klassieker 'Oh Lieve Vrouwe Toren'. Kenmerkend was haar zware stem. La Esterella was de eerste Vlaamse zangeres die internationaal succes boekte. Ze werd 91 jaar.

1958 - Geboorte Marleen Merckx, Vlaamse actrice die vooral bekend is om haar rol als Simonne Backx in de Vlaamse televisiesoap Thuis op één. Ze wordt 66 jaar. 1966 - Frank Sinatra nam in een studio in Los Angeles 'Strangers In The Night' op. Dit is een bewerking van het instrumentale thema van 'A Man Could Get Killed', gecomponeerd door Bert Kaempfert. 'Strangers In The Night' kwam op 7 mei 1966 binnen in de Amerikaanse hitlijst en bereikte de 1ste plaats. In Vlaanderen stond die maar liefst 9 weken op 1.

1970 - Lancering van Apollo 13, de bemande ruimtevlucht naar de maan, zonder maanlanding vanwege een technisch probleem na de lancering ("Houston, we have a problem").


1975 - Televisie-debuut van Lee Towers. Hij werkte op dat moment nog als onderhoudsmonteur in de Rotterdamse haven. Omdat hij hoog in een havenkraan werd gefilmd, gaat hij door het leven als 'De Zingende Kraanmachinist'. 'It’s Raining In My Heart' werd zowel in Nederland als in Vlaanderen zijn eerste hit. Daarna volgden de hits 'You'll never walk alone', 'Love potion nr. 9' en 'I can see clearly now'. 2006 - Overlijden June Pointer, de jongste van de vier Pointer Sisters die van tiener-evangeliezangeressen naar de top van de hitlijsten gingen met hits als 'Fire', 'Slow Hand' en 'I'm So Excited'. Ze is 52 jaar geworden. Wereld Parkinsondag Op 'Wereld Parkinsondag' wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson. 'Wereld Parkinsondag' vindt jaarlijks plaats op 11 april, de geboortedatum van de Engelse arts James Parkinson. Dat is degene die de verschijnselen van de ziekte van Parkinson het eerst als een samenhangend geheel heeft herkend en beschreven. Bij de ziekte van Parkinson sterven bepaalde hersencellen langzaam af. Daardoor veranderen bewegingen, uiterlijk en gedrag.


Opmerkingen


bottom of page