9 juni

1967 - John Denver trad in het huwelijk met Ann Martell. Hij had haar een jaar eerder ontmoet tijdens een optreden in het Gustavus Adolfus College in Minnesota. Voor Ann heeft hij Annie’s Song geschreven. Het liedje stond in 1975 twee weken op de eerste plaats in de Billboard Hot 100. In 1983 gingen John Denver en Ann Martell uit elkaar.


1934 - De beroemdste eend ter wereld maakte zijn debuut als filmster. Donald Duck was voor het eerst te zien in de Walt Disney film 'The Wise Little Hen'. De film sloeg aan, en vormde het begin van een serie van 127 film waarin Donald Duck te zien was.


1979 - Overlijden Jaak Devoght, Vlaams toneel- en filmacteur. Hij was ook van belang omdat veel artiesten hun eerste stappen konden zetten voor het publiek in zijn café-cabaret Den Uilenspiegel aan het Koningin Astridplein in Antwerpen. Zo stond hij mee aan het begin van de loopbaan van onder meer De Strangers, Gaston Berghmans en Staf Permentier. Zijn bekendste nummer is 'De Kaspische Zee', waarmee hij in de zomer van 1956 enkele weken de Vlaamse hitparade aanvoerde.


1998 - The Ronettes stonden in de rechtszaal tegenover hun voormalige producer Phil Spector. Estelle Bennett, Veronica Bennett en Nedra Talley eisten drie miljoen dollar aan achterstallige royalties. Dit bedrag meenden zij sinds het begin van The Ronettes in 1963 nog tegoed te hebben. Rechter Paula J. Omansky deed op 20 juni 2000 in New York uitspraak in deze zaak. The Ronettes werd ruim tweeëneenhalf miljoen dollar toegekend.


2015 - Overlijden James Last, Duits jazzbassist, componist en orkestleider die met zijn populaire 'Happy Party Sound' internationale bekendheid verwierf. Hij kreeg ruim 200 gouden en 17 platina platen. Als componist schreef hij enkele honderden melodieën, waaronder evergreens en wereldhits als 'Einsamer Hirte' en 'Biscaya'. James Last werd 86 jaar.


JARIG VANDAAG


1961 - Geboorte Lisa Del Bo. In 1990 was ze de winnaar van de Soundmixshow met het nummer 'What's a woman' van Vaya Con Dios. In 1996 nam ze deel aan het Eurovisiesongfestival en kwam ze met het lied 'Liefde is een kaartspel' niet verder dan de zestiende plaats.