top of page

9 januari

1971 - 'Nothing Rhymed' van Gilbert O’Sullivan kwam binnen in de hitlijst bij ons. Op de B-kant van deze single staat 'Everybody Knows'. Beide liedjes zijn door Gilbert O’Sullivan zelf geschreven. Zijn manager Gordon Mills is de producer van de plaat. De single bereikte als hoogste positie de 3e plaats. De toen 24-jarige Gilbert O’Sullivan was een opvallende verschijning. Hij trad op in een driekwart broek, een streepjesdas en een petje uit de crisistijd. Zijn haar was geknipt in een bloempotmodel.

1951 - Geboorte Crystal Gayle, zangeres, songwriter, bekend van de hit uit 1977 'Don't It Make Your Brown Eyes Blue'. Ze wordt vandaag 73 jaar.

1967 - 'I Was Kaiser Bill’s Batman' werd door The Mike Sammes Singers als grap opgenomen in Londen. Mike Sammes vond dit zo’n geslaagde opname dat hij besloot hem op single uit te brengen. Dit gebeurde niet als The Mike Sammes Singers, maar onder de noemer Whistling Jack Smith. Het nummer werd op 3 februari 1967 uitgebracht en was in Vlaanderen goed voor een vijfde plaats.


1968 - In de Columbia-studio’s in Hollywood namen Gary Puckett & The Union Gap de Jerry Fuller-compositie 'Young Girl' op. Deze single lag vanaf 13 februari 1968 in de platenwinkel. 'Young Girl' van Gary Puckett & The Union Gap kwam op 2 maart 1968 binnen in de Billboard Hot 100 en bereikte net zoals bij ons de tweede plaats.


2009 - Dave Dee stierf op 65-jarige leeftijd na een drie jaar durende strijd tegen kanker. De Britse zanger had acht top 10-hits, met Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick en Tich, waaronder de Britse nummer één single in 1968 'The Legend of Xanadu'.


Comments


bottom of page