top of page

9 augustus

1952 - Geboorte Willy Sommers als Willy De Gieter. Met het uitbrengen van 'Zeven anjers, zeven rozen' in 1971 was de absolute doorbraak van Willy Sommers in Vlaanderen een feit. Hij verkocht meer dan 100.000 plaatjes in Vlaanderen en stond 19 weken op nummer één in de hitparade. Ook de Spaanse, Duitse en Franse charts moesten eraan geloven, want 'Sieben Küsse, sieben Rosen' en 'Siete rosas, siete besos' waren kaskrakers. Willy Sommers wordt vandaag 71 jaar.

1953 - Mantovani and his Orchestra stonden op nummer 1 in de UK Singles Chart met 'Song From The Moulin Rouge' (uit de gelijknamige film). De allereerste instrumentale nummer 1 op de Britse hitparade.


1967 - Hét anthem van ‘the summer of love’ veroverde de n°1 in de Britse top 40. ‘San Francisco (Be Sure To Wear Some Flowers In Your Hair)’ van Scott McKenzie hield het 4 weken vol aan de top. In Vlaanderen en Nederland werd het enkele weken later een nog grotere hit. Hier stond de single respectievelijk 8 en 6 weken op n°1.


1986 - Queen eindigde hun Magic European tour in Knebworth Park, Stevenage, Engeland, met meer dan 120.000 fans die getuige waren van wat Queen's laatste live optreden ooit zou zijn met Freddie Mercury. Tijdens deze laatste tour speelde Queen voor legioenen gevestigde fans, plus veel nieuwe fans die ze wonnen als resultaat van hun show-stelende optreden op Live Aid het jaar ervoor. 2022 - Overlijden Ignace Crombé, Vlaamse presentator en ondernemer, vooral bekend als oprichter en organisator van de Miss Belgian Beauty-verkiezingen. Hij is 65 jaar geworden.

Comments


bottom of page