top of page

8 januari

1937 - Geboorte Brits-Amerikaanse zangeres Shirley Bassey. Haar bijnaam is 'The girl from Tiger Bay'. Bekende hits van haar zijn 'Goldfinger', 'This is my life' en 'Diamonds are forever'. Ze wordt 87 jaar.

1960 - In de Goldstar-studio in Los Angeles nam Eddie Cochran enkele nieuwe songs op, waaronder 'Three Steps To Heaven'. Hij werd begeleid door o.a. Sonny Curtis en Jerry Allison van The Crickets. Dit was de laatste keer dat Eddie Cochran in een studio stond. Op 17 april 1960 kwam hij in Engeland bij een verkeersongeval om het leven.


1973 - Carly Simon kreeg goud voor 'You’re So Vain'. Deze single was op 2 december 1972 de Amerikaanse hitparade binnengekomen. Vanaf 6 januari 1973 stond de single drie weken lang op de eerste plaats. In Vlaanderen kwam die niet hoger dan de 5e plaats.


1983 - 'Save Your Love' van Renee & Renato kwam binnen in de hitparade. Deze single stond vanaf 29 januari vier weken op de eerste plaats. Renee & Renato was een duo bestaande uit de Italiaanse zanger Renato Pagliari en de Britse zangeres Hilary Lester. Er bestaat ook een Nederlandse versie van: 'Niemand Laat Zijn Eigen Kind Alleen', gezongen door Willy & Willeke Alberti. Renato Pagliari was 69 jaar wanneer hij op 29 juli 2009 overleed aan een hersentumor.


1989 - Overlijden Johnny Jordaan. Hij werd op 7 februari 1924 in Amsterdam geboren als Johannes Hendricus van Musscher. Johnny Jordaan werkte jarenlang als zingende kelner in Café De Kuil in Amsterdam. Op 2 maart 1955 won hij een talentenjacht voor Jordaan-zangers, georganiseerd door de platenmaatschappij Bovema. De hoofdprijs was het opnemen van een grammofoonplaat. Johnny Jordaan was geboren! Zijn debuut 'Bij Ons In De Jordaan' was meteen een gigantisch succes. Ook van de opvolger 'Geef Mij Maar Amsterdam' gingen één miljoen exemplaren over de toonbank. Johnny Jordaan is 64 jaar geworden.


2002 - Overlijden David McWilliams. Deze Ierse zanger is vooral bekend van zijn hits 'Days Of Pearly Spencer' uit 1967 en 'Can I Get There By Candlelight' uit 1969. David McWilliams is 56 jaar geworden.


2006 - Overlijden Stafke Fabri. De Antwerpse volkszanger werd op 18 juni 1934 geboren als Gustaaf Voorbraeck. Tijdens de Tweede Wereldoorlog trad hij als tienjarige jongen op voor Amerikaanse soldaten in het café van zijn ouders in de Antwerpse wijk Seefhoek. Later had hij succes met liedjes zoals 'Op De Groenplaats Op Een Bank', 'Den Antwerpsen Twist' en 'Het Zijn Zotten Die Werken'. In 1978 had Stafke Fabri succes met zijn album 'Karsmis In Antwerpen' en de single 'Karsmis Deur De Jaore'. Naast zijn werk als zanger was Stafke Fabri conciërge van de Expohal in Deurne. Ook was hij bijna 21 jaar presentator bij Radio Minerva Antwerpen.


2015 - Overlijden Amerikaanse singer-songwriter Curtis Lee. Zijn grootste hit in Vlaanderen is 'Under the moon of love'. Hij is 73 jaar geworden.


2017 - Overlijden Britse singer/songwriter Peter Sarstedt. Hij werd op 10 december 1941 geboren in Delhi in India waar zijn ouders werkten voor het Britse bestuur van de toenmalige kolonie. In 1954 verhuisde hij met zijn familie naar Engeland. Begin 1969 scoorde hij een wereldhit met 'Where Do You Go To My Lovely?' Het lied over een meisje van arme komaf dat zich opwerkte tot lid van de Europese jetset haalde in 14 landen de eerste plaats. De laatste jaren van zijn leven leed hij aan de ziekte PSP (een zeldzame hersenaandoening) en verbleef hij in een verzorgingstehuis. Peter Sarstedt is 75 jaar geworden.


Uitzonderlijk weer op een 8 januari

  • 1940 - Enige vorstvrije dag in januari in Ukkel.

  • 1985 - Minimumtemperatuur in Kempen tot −22,8 °C en tot −25,4 °C in Rochefort.

Comments


bottom of page