top of page

8 december

1980 - Als John Lennon en Yoko Ono ’s avonds na plaatopnamen naar huis terugkeren, werd de ex-Beatle vóór het Dakota-appartementencomplex in New York vermoord. Mark David Chapman vuurde zeven kogels op John Lennon af. De middag voordat hij de zanger vermoordde, had de 25-jarige Mark David Chapman, een "fan" van de ex-Beatle, nog een handtekening op de hoes van diens LP Double Fantasy laten zetten. Hij is 40 jaar geworden.

1941 - Geboorte Britse drummer Bobby Elliot, vooral bekend als lid van The Hollies'. De Engelse band die hits scoorden met 'Bus stop', 'The air that I breathe', 'He ain't heavy, he's my brother' en 'Long cool woman (in a black dress)'. Bobby Elliott staat bekend als één van de beste Engelse pop/rock-drummers uit de vorige eeuw. Hij wordt 82 jaar.


1944 - Geboorte Johannes (Hans) Bouwens, beter bekend onder zijn artiestennaam George Baker. Hij wordt 79 jaar vandaag. 1953 - Geboorte Amerikaanse actrice Kim Basinger, bekend van films als '9 1/2 Weeks', 'My stepmother is an alien' en 'Prêt-à-Porter'. Ze speelde Bond-girl 'Domino' in "Never say never again" en kreeg er een Oscar voor. Ze was van 1993-2002 getrouwd met acteur Alec Baldwin. Kim Basinger wordt 70 jaar.


1960 - Door het orkest van Henry Mancini werd 'Moon River' opgenomen. Dit is het thema van 'Breakfast At Tiffany’s'. In deze bioscoopfilm speelt Audrey Hepburn de hoofdrol. Op 9 oktober 1961 kwam 'Moon River' binnen in de Billboard Hot 100. Deze single van Henry Mancini bereikte de elfde plaats. Henri Mancini kreeg hij een Grammy Award in de categorie 'Single Van Het Jaar 1961'.


1961 - Surfin’ van The Beach Boys werd uitgebracht, hun eerste single. Surfin’ en de B-kant 'Luau' werden op 15 september opgenomen in de studio van Hite Morgan in Los Angeles. Het nummer stond meteen goed op de band. Op 17 februari 1962 kwam 'Surfin’' van The Beach Boys binnen in de Billboard Hot 100. Hij bereikte de 75ste plaats.


1972 - Door Apple werd 'A Christmas Gift For You', geproduceerd Phil Spector, opnieuw uitgebracht. Dit album is op 22 november 1963 voor het eerst verschenen. De LP flopte, omdat op die dag de Amerikaanse president John F. Kennedy werd vermoord. Er was daarna weinig aandacht voor een sfeervolle Kerst-LP van Phil Spector. A Christmas Gift For You heeft Phil Spector in de zomer van 1963 met zijn artiesten opgenomen in de Gold Star-studio in Hollywood. Op dit album staan onder meer 'White Christmas' door Darlene Love, 'Frosty The Snowman' door The Ronettes, 'Santa Claus Is Coming To Town' door The Crystals en 'Here Comes Santa Claus' door Bob B. Soxx & The Blue Jeans.


1976 - 'Hotel California' van The Eagles werd uitgebracht. Dit album was tussen maart en oktober 1976 opgenomen in de Criteria-studio’s in Miami en in de Record Plant-studio in Los Angeles. Op de hoes is het Beverly Hills Hotel in Beverly Hills in Californië te zien. Op deze LP staan 'Hotel California', 'New Kid In Town' en 'The Last Resort'.

bottom of page