top of page

6 december

1988 - Tijdens een bezoek aan zijn moeder in Hendersonville in Tennessee overleed Roy Orbison aan een hartstilstand. Hij begon zijn muzikale loopbaan in 1952 in The Westerners. In 1956 had hij met 'Ooby Dooby' zijn eerste hit. 'Running Scared' was in 1961 de eerste Amerikaanse nummer 1-hit voor Roy Orbison. Vlak voor zijn dood nam hij nog het album 'Mystery Girl' op. De eerste single van dit album was 'You Got It'. Roy Orbison is 52 jaar geworden.

1964 - In de New Victoria-bioscoop in Londen ging 'Ferry Cross The Mersey' in première. Deze bioscoopfilm speelt zich af in Liverpool. Het script is geschreven door Tony Warren, de bedenker van de televisieserie Coronation Street. De hoofdrollen worden gespeeld door Gerry & The Pacemakers en Cilla Black. Een maand later ging de film ook in Liverpool zelf in première.


1969 - One Hit Wonder Steam begon een twee weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart met 'Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye'. Het nummer werdis eigenlijk opgenomen door Gary De Carlo, die het bedoeld had als de "B"-kant van zijn eerste single. Gary hield niet van het nummer en toen platenmanagers het als de "A"-kant wilden uitgeven, stond hij erop dat het onder een alias naam zou worden uitgebracht. Het lied werd in 1983 ook een grote hit voor de meidengroep Bananarama.


1975 - 'Kijken Hoe Het Morgen Wordt' van Rob de Nijs kwam binnen in de Nederlandse LP Top 50. Op dit album staan naast de titelsong 'Zet Een Kaars Voor Je Raam' ook nog 'Te Warm', 'Drink Wat Van Mij', '’t Heeft Te Lang Geduurd', 'Onweer', 'Marijke', 'Zo Vaak', 'De Zwemmer' en 'Laat Het Water Open'. 'Zet Een Kaars Voor Je Raam Vannacht' is een vertaling van Lennaert Nijgh van 'Can I Get There By Candlelight' van David McWillams uit 1967.

Comments


bottom of page