6 januari

2006 - Overlijden Lou Rawls. Hij was een schoolvriend van de soullegende Sam Cooke. Samen zongen zij in de jaren vijftig in een gospelkoor. In 1958 raakte Lou Rawls ernstig gewond bij een auto-ongeluk. Hij lag vijf dagen in coma. Hij omschreef dit ongeluk als een keerpunt in zijn leven. Lou Rawls had maanden nodig om te herstellen en zijn geheugen weer volledig terug te krijgen. In 1962 werkte hij weer samen met Sam Cooke op diens hit 'Bring It On Home To Me'. In ons land bereikten 'You’ll Never Find Another Love Like Mine' en 'See You When I Git There'.

1978 - 'For A Few Dollars More' van Smokie werd uitgebracht, een compositie van hun producers Nicky Chinn en Michael Chapman. De single kwam op 18 februari binnen op 18 in de top 30 en bereikte de 18e plaats.


2013 - Overlijden Bart Van den Bossche. Toen hij op de middelbare school zat, begon hij gitaar te spelen en te zingen. Na deze schoolperiode studeerde hij aan het Brusselse conservatorium. In 1988 studeerde hij af aan de kleinkunstafdeling van Studio Herman Teirlinck. Zijn muziekstijl werd sterk beïnvloed door de muziek van Johan Verminnen en Raymond van het Groenewoud. In 1986 werd zijn eerste single 'Overstuur' een radiohit. Twee jaar later werd 'Ga met me mee' de zomerhit van het jaar. In 1992 werd 'De heuveltjes van Erika' een grote hit. Hij presenteerde ook verschillende programma's op TV: 'Videodinges', ‘Vlaanderen Boven’, ‘Kok en Co’, ‘De Dag van 100.000’ en 'Haha Reclame'. Op 6 januari 2013 overleed hij thuis in zijn woonplaats Lint aan een hartaderbreuk. Hij is 48 jaar geworden.