top of page

5 januari

1998 - Sonny Bono kwam om het leven als hij bij het skiën bij Lake Tahoe in Nevada in sneltreinvaart tegen een boom botste. Salvatore Philip Bono is op 16 februari 1935 in Detroit in Michigan geboren. Hij begon zijn muzikale loopbaan in Los Angeles als assistent-technicus van Phil Spector. Op 27 oktober 1964 trouwde hij met de achtergrondzangeres Cher La Pierre. Samen vormen zij het duo Sonny & Cher. 'I Got You Babe' was in 1965 hun eerste grote internationale hit. Nadat Sonny & Cher in juni 1975 uit elkaar zijn gegaan, speelde Sonny Bono in televisieseries zoals 'Fantasy Island' en 'The Love Boat'. Eind jaren tachtig ging Sonny Bono de politiek in. Hij was enige tijd de burgemeester van Palm Springs in Californië. Sonny Bono is 62 jaar geworden.1914 - In de autofabrieken van Henry Ford werd de achturige werkdag ingevoerd.


1946 - Geboorte Amerikaanse actrice, regisseuse en producer Diane Keaton. Als actrice is ze te zien in de films 'The Godfather', 'Baby boom', 'The other sister' en 'Something's gotta give'. Ze kreeg een Oscar voor 'Annie Hall'. Ze wordt 78 jaar.


1954 - Geboorte Herman Schueremans, concertpromotor. Hij stond aan de wieg van het festival Torhout-Werchter. Momenteel is hij hoofdorganisator van Rock Werchter, TW Classic en Werchter Boutique. Hij wordt 70 jaar.


1969 - Geboorte Mark Tijsmans , televisie- en toneelacteur, zanger, musicalartiest en jeugdauteur. Hij vergaarde bekendheid in Vlaanderen door hoofdrollen in 'Thuis' en 'Flikken'. Hij wordt 55 jaar.


1971 - Laatste opnamedag van 'Zonder Bagage' van Ramses Shaffy. Hij was op 13 november 1970 in de Phonogram-studio’s in Hilversum aan de opnamen van deze LP begonnen. Met Liesbeth List zingt Ramses Shaffy het duet 'Aan De Andere Kant Van De Heuvels'. Naast de titelsong zijn de overige tracks op dit album o.a. 'Zing-Vecht-Huil-Bid-Lach-Werk-En-Bewonder', 'Als Het Stormt', 'Maurits', 'Als Je Niet Bij Me Bent' en 'Loop Door'. Het album kwam op 8 mei 1971 binnen in de Nederlandse LP Top 50 en bereikte de twintigste plaats.


1972 - In de Verenigde Staten kreeg John Denver goud voor zijn album 'Aerie'. Deze LP is op 4 december 1971 binnengekomen in de albumlijst van Billboard. 'Aerie' van John Denver blijft op 75 steken. Op deze LP staan o.a. 'Starwood In Aspen', 'Everyday', 'City Of New Orleans', 'Friends With You' en 'All Of My Memories'.


1989 - Geboorte Clara Cleymans actrice. Ze is de dochter van muzikant Jan Cleymans en actrice Karin Jacobs en ze is de zus van zanger, acteur Jelle Cleymans. Oorspronkelijk speelde Clara Cleymans alleen maar gastrollen, maar in 2010 brak ze door bij het grote publiek met vaste rollen in de VTM--reeks 'Dag en nacht' en de Eén-soap 'Thuis'. Vanaf 2010 speelde ze mee in het VTM-programma 'Tegen de sterren op'. Tussen 2013 en 2016 speelde ze de hoofdrol in de politiereeks 'De Ridder'. Ze wordt 35 jaar

Comments


bottom of page