top of page

5 februari

1962 - De eerste opnamesessies voor Ray Charles' 'Modern Sounds in Country and Western Music' vonden plaats in de Capitol Studios in New York City. Door veel critici beschouwd als zijn beste studioalbum. De eerste single van het album, 'I Can't Stop Loving You', werd een enorme hit.

1953 - Geboorte Freddie Aguilar, Filipijns muzikant en zanger. In 1980 scoorde hij wereldwijd een hit met 'Anak' (Filipijns voor 'zoon'). Het werd uitgebracht in 55 landen, in 26 verschillende talen. De originele versie in het Tagalog bleek het populairst. In Vlaanderen bereikte de single de 7e plaats.Hij wordt 70 jaar.

2006 - Overlijden voormalige muziekuitgever/radiomaker Sylvain Tack. Nadat hij carrière maakte als bedenker van de Suzy-wafel richtte hij zijn pijlen op de Vlaamse showbizz. Hij werd manager van o.a. Paul Severs, Joe Harris, Ivan Heylen en John Terra. Later werkte hij bij Radio Atlantis en bij Mi Amigo. In diezelfde periode richtte hij ook het jongerenblad Joepie op. Vanaf de jaren ’80 kwam hij vooral in het nieuws met fraude, drughandel en smokkel. Het leverde hem een gevangenisstraf van 5 jaar op. Hij werd 72 jaar en pleegde vermoedelijk zelfmoord.


2015 - Overlijden Rik Coppens. Hij begon zijn clubcarrière op zestienjarige leeftijd bij Beerschot waar hij in geen tijd uitgroeide tot publiekslieveling. Rik Coppens stond bekend als een briljante balkunstenaar met een neus voor doelpunten. Hij werd tweemaal topschutter in de Belgische eerste klasse: in het seizoen 1952-1953 met 33 doelpunten en in het seizoen 1954-1955 met 36. Hij speelde in totaal 389 competitiewedstrijden en maakte daarin 261 doelpunten in de Eerste Klasse. Hij is 84 jaar geworden.


2020 - Overlijden Kirk Douglas, Amerikaans acteur, filmproducent, filmregisseur, activist en auteur. Hij heeft in totaal aan meer dan 85 producties deelgenomen, waaronder kaskrakers en klassiekers als 'Lust for Life' en 'Spartacus'. Hij is de vader van acteur Michael Douglas. Kirk Douglas is 103 jaar geworden.


bottom of page