top of page

4 december

2004 - Overlijden Nederlandse zanger Willem Duyn. Hij was Mouth, de helft van het duo 'Mouth & MacNeal', die hits scoorden met 'How do you do', 'Hello-A' en 'Ik zie een ster' (derde plaats op het Eurovisie Songfestival 1974). Daarna vormde hij als 'Big Mouth' een duo met 'Little Eve'. Zij hadden een hit met de single 'Uncle'. Als solo artiest nam hij o.a. het liedje 'Willem' op. Willem Duyn is 66 jaar geworden.

1949 - Geboorte Amerikaanse acteur en zanger-gitarist Jeff Bridges. Hij speelde mee in films zoals 'Crazy heart', 'Thunderbolt and Lightfoot', 'King Kong', 'Against all odds', 'The fisher king' en 'The big Lebowski'. Hij wordt 74 jaar.


1953 - Geboorte voormalige voetbalkeeper en mediapersoonlijkheid Jean-Marie Pfaff. Zijn bijnaam is 'El Sympatico'. Hij speelde bij SK Beveren, Bayern München, Lierse en 64 wedstrijden in het nationale elftal. Hij werd verkozen tot wereldkeeper van het jaar 1987. Hij stopte met profvoetbal in 1990. Later werd hij bekend door de realitysoap "De Pfaffs" op VTM. Jean-Marie Pfaff wordt 70 jaar.


1972 - 'Me And Mrs. Jones' van Billy Paul bereikte op 4 december 1972 de gouden status in de Verenigde Staten. Deze single kwam op 4 november 1972 binnen in de Billboard Hot 100. Vanaf 16 december stond 'Me And Mrs. Jones' drie weken lang aan de top. In Vlaanderen is die blijven steken op de 15e plaats.


1988 - Het allerlaatste live-optreden van Roy Orbison vond plaats in Cleveland, Ohio. Twee dagen later overleed de Amerikaanse zanger aan een hartstilstand.


1999 - De Belgische kroonprins Filip trad in het huwelijk met Mathilde d'Udekem d'Acoz. 2014 - De Amerikaanse tekstschrijver Bob Montgomery overleed aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Hij schreef een aantal nummers voor Buddy Holly, waaronder 'Heartbeat' en 'Wishing'. Hij zat samen met Buddy Holly op een middelbare school in Texas. Bij concerten op school traden ze samen op als Buddy And Bob. Voor Patsy Cline schreef Bob Montgomery het nummer 'Back In Baby’s Arms'. Hij produceerde ook de single 'Honey' waarmee Bobby Goldsboro in 1968 een grote hit scoorde. Bob Montgomery is 77 jaar geworden.

bottom of page