top of page

31 januari

2018 - Overlijden Rita Deneve, Vlaamse zangeres, vooral bekend van haar lied 'De allereerste keer' dat in 1971 een nummer 1-hit in Vlaanderen was.

1951 - Geboorte Amerikaanse singer-songwriter Harry Wayne Casey van KC & The Sunshine Band. We kennen hen van de hits 'Get down tonight', 'I'm your boogie man', 'That's the way (I like it)', 'Queen of clubs' en de slow 'Please don't go'. Hij schreef, samen met bandlid Richard Finch, de classic hit 'Rock your baby' voor George McCrae. Begin 1982 raakte hij ernstig gewond door een auto-ongeluk, waardoor hij een halfjaar lang verlammingsverschijnselen had. Hij wordt 73 jaar.


1957 - Decca Records kondigde aan dat van 'Rock Around the Clock' van Bill Haley and His Comets meer dan een miljoen exemplaren in Engeland waren verkocht. De versie van 'Rock Around the Clock' die gebruikt werd in de film 'Blackboard Jungle' week af van de hit single-versie. Het verschil zit hem in de twee solo-pauzes.


1967 - The Beatles brachten een tweede dag door in Knole Park, Engeland, om de opnames voor de 'Strawberry Fields Forever'-promotievideo te voltooien. De film werd in kleur opgenomen ten behoeve van de Amerikaanse markt, aangezien de Britse televisie nog alleen in zwart-wit uitzond.


1970 - The Jackson Five belandde op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart met 'I Want You Back'. Het nummer werd oorspronkelijk geschreven voor Gladys Knight & The Pips en was de eerste van vier nummer 1 hits voor de Jackson 5.


1976 - 'Paloma Blanca' van de George Baker Selection bereikte de 26ste plaats in de Billboard Hot 100. In 1970 waren 'Little Green Bag' en 'Dear Ann' respectievelijk op 21 en 93 terechtgekomen.


2019 - Overlijden Nederlandse zanger, acteur, journalist en publicist Johnny Lion. Hij is in Vlaanderen vooral bekend van de hit 'Sophietje' (over -toen- zijn vriendin Sophie van Kleef) en 'Tjingeling'. Hij trok in de jaren '60 samen met Rob de Nijs en het circus Boltini door het land. Hij schreef ook columns voor het weekblad Panorama, werkte voor diverse kranten en tijdschriften. Hij is 78 jaar geworden.bottom of page