top of page

31 januari

2018 - Overlijden Rita Deneve, Vlaamse zangeres, vooral bekend van haar lied 'De allereerste keer' dat in 1971 een nummer 1-hit in Vlaanderen was.

1976 - 'Paloma Blanca' van de George Baker Selection bereikte de 26ste plaats in de Billboard Hot 100. In 1970 waren 'Little Green Bag' en 'Dear Ann' respectievelijk op 21 en 93 terechtgekomen.


1957 - Decca Records kondigde aan dat van 'Rock Around the Clock' van Bill Haley and His Comets meer dan een miljoen exemplaren in Engeland waren verkocht. De versie van 'Rock Around the Clock' die gebruikt werd in de film 'Blackboard Jungle' week af van de hit single-versie. Het verschil zit hem in de twee solo-pauzes.


1967 - The Beatles brachten een tweede dag door in Knole Park, Engeland, om de opnames voor de 'Strawberry Fields Forever'-promotievideo te voltooien. De film werd in kleur opgenomen ten behoeve van de Amerikaanse markt, aangezien de Britse televisie nog alleen in zwart-wit uitzond.


1970 - The Jackson Five belandde op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart met 'I Want You Back'. Het nummer werd oorspronkelijk geschreven voor Gladys Knight & The Pips en was de eerste van vier nummer 1 hits voor de Jackson 5.


TOP 5 februari 1960 5. Paul Anka - Put your head on my shoulder 4. Johnny & The Hurricanes - Red river rock 3. Rocco Granata - Marina 2. Neil Sedaka - Oh Carol 1. Bobbejaan Schoepen - Een hutje op de heide

bottom of page