top of page

30 september

1935 - Geboorte van de Amerikaanse singer-songwriter Johnny Mathis. In Vlaanderen is hij vooral bekend van die ene hit 'Too much too little too late' in duet met Deniece Williams. Hij wordt 88 jaar.

1955 - Overlijden van James Dean. Hij kwam op 30 september 1955 bij een auto-ongeluk om het leven. Met grote snelheid reed hij met zijn zilveren Porsche op een andere auto. De 24-jarige acteur was op slag dood. Talloze artiesten hebben liedjes ter nagedachtenis aan James Dean opgenomen, o.a. The Eagles in 1974 op hun album On The Border. 'Come Back James Dean' werd in 1983 gezongen door Bette Midler. Ook in onder meer 'Walk On The Wild Side' van Lou Reed (1973), 'Rock On' van David Essex (1973) en 'Going To The Run' van Golden Earring (1991) wordt James Dean aangehaald.


1960 - De Amerikaanse animatieserie The Flintstones werd voor het eerst op televisie uitgezonden in Amerika. De hoofdpersoon in de serie is Fred Flintstone. Hij eet veel, schreeuwt vaak, is bot en arrogant, maar heeft een hart van goud. Zijn vrouw is Wilma. Zij wonen naast hun beste vrienden, Barney en Betty Rubble. 1964 - Geboorte Koen De Bouw, fantastische acteur bekend van topfilms als 'Vermist', 'Dossier K.', 'Het tweede gelaat', 'De Zaak Alzheimer', 'Loft', 'De Premier' en 'Torpedo'. Ook speelde hij de hoofdrol in de serie 'Professor T.' die van 2015 tot 2018 liep op Eén, en onlangs nog in 'Glad Ijs' op VTM. Koen De Bouw wordt 59 jaar.


1972 - David Cassidy stond op nummer 1 in de Engelse hitparade met 'How Can I Be Sure'. Hij was de ster uit de Amerikaanse tv-serie 'The Partridge Family'. Het nummer werd oorspronkelijk opgenomen door The Young Rascals in 1967.


1977 - Overlijden Mary Ford nadat zij door suikerziekte 54 dagen in coma heeft gelegen. Daarnaast leed zij al enige jaren aan kanker. In december 1949 trouwde zij met de Amerikaanse gitarist Les Paul. In de jaren vijftig had dit echtpaar over de hele wereld succes met hits als 'Tennessee Waltz', 'Mockin’ Bird Hill', 'How High The Moon' en 'Vaya Con Dios'. In januari 1963 gingen Les Paul en Mary Ford uit elkaar. Zij is 49 jaar gewordenComments


bottom of page