top of page

30 december

1968 - In Los Angeles nam Frank Sinatra 'My Way' op. De tekst van het Franse origineel 'Comme D’Habitude' werd in 1967 geschreven door Claude François nadat de relatie met zijn vriendin France Gall op de klippen was gelopen. In 1968 maakte David Bowie als eerste een Engelse vertaling. De titel luidde 'Even A Fool Learns To Know'. Niet veel later maakte Paul Anka zijn bewerking. Hij vertaalde 'Comme D’Habitude' in 'My Way'. De uitvoering van Frank Sinatra stond maar liefst 42 weken in de Britse hitparade genoteerd. Tussen januari 1970 en januari 1972 maakte de single nog acht keer zijn rentree in de lijst. Dit was een record in de Britse muziekgeschiedenis.

1947 - Geboorte Britse zanger-songwriter, gitarist en producer Jeff Lynne. Hij maakte deel uit van de bands The Move, Electric Light Orchestra en Traveling Wilburys. Hij schreef in 1980 ook de muziek voor de film 'Xanadu', een hit voor Olivia Newton John. Hij wordt 76 jaar. 1959 - Geboorte Engelse zangeres en actrice Tracey Ullman. Ze scoorde in de jaren 80 hits met 'Break away', 'Move over darling', 'My guy' en 'They don't know about us'. Op TV presenteerde ze de 'Tracey Ullman Show (1987-90). Ze wordt 64 jaar.


1960 - Geboorte Vlaamse acteur Frank Focketyn. Hij werd bekend door zijn rollen als Pappie in de Man bijt hond-sketch 'Vaneigens' en diverse rollen in het sketchprogramma 'In de Gloria' en ook als Guido Pallemans in de één-serie 'Het eiland'. Hij wordt 63 jaar.


1966 - 'Matthew And Son' van Cat Stevens werd uitgebracht. Hij heeft dit liedje op 1 december 1966 in de Olympic Sound-studio’s in Londen opgenomen. 'Matthew And Son' kwam op 12 januari 1967 binnen in de Britse hitparade. Deze tweede single van Cat Stevens bereikte de tweede plaats. In Vlaanderen kwam de single niet verder dan de 15e plaats.


1973 - Geboorte Nederlandse volkszanger en presentator Frans Bauer. Hij groeide op in een woonwagenkamp. Bekende liedjes van hem zijn 'Als sterren aan de hemel staan' en 'Heb je even voor mij'. Hij wordt 50 jaar.


1991 - Eerste aflevering van Familie. En dit was het verhaal: Anna heeft het na 18 jaar nog altijd moeilijk met de dood van haar echtgenoot en ze heeft een zoveelste discussie met haar jongste dochter Marleen. Guido wil een verjaardagsfeestje voor de 65ste verjaardag van moeder organiseren met de hele familie en Marie-Rose denkt onmiddellijk aan een duur etentje in sterrenzaak De Gulden Vork. Ten huize Jan en Monique zorgt dit idee voor strubbelingen en Monique is niet van plan om altijd naar de pijpen van Marie-Rose te blijven dansen. Rita moet voor de zoveelste keer laat optreden en vraagt aan Walter om op Pierrot te passen. Peter gaat uit met enkele vrienden, maar krijgt ruzie omdat hij niet van de meisjes kan blijven. Marleen heeft een afspraakje met een veel oudere man in Het Vissershuis.


1998 - De Amerikaanse rhythm- en blueszanger Johnny Moore die leadzanger was van The Drifters op hun hit 'Under The Boardwalk' uit de jaren 60, stierf op 64-jarige leeftijd. John Moore begon als leadzanger van de in Cleveland gevestigde groep The Hornets, voordat hij werd ontdekt door de Drifters . Hij voegde zich bij de groep als leadzanger in New York in 1955, op 21-jarige leeftijd. John Moore zong ook lead op de hits 'Saturday Night At The Movies', 'Come On Over To My Place' en 'Up In The Streets Of Harlem'.


2010 - Overlijden zanger, danser en discjockey Bobby Farrell. Hij begon zijn carrière in de muziek als discjockey en danser. In 1976 werd hij door producer Frank Farian gevraagd om deel uit te maken van Boney M. Frank Farian maakte later bekend dat Bobby Farrell eigenlijk geen vocale bijdrage had geleverd op de platen van Boney M.. Frank Farian zong zelf de mannelijke partijen en Bobby Farrell playbackte die bij de optredens. Bobby Farrell werd op 30 december 2010 na een optreden in het Russische Sint-Petersburg dood aangetroffen in een hotelkamer. Volgens de Russische autoriteiten overleed hij aan hartfalen. Bobby Farrell is 61 jaar geworden.


2015 - Overlijden Zjef Vanuytsel, kleinkunstzanger, gitarist en architect, bekend van zijn nummers 'De zotte morgen', 'Ik weet wel mijn lief' en 'Houten kop'. Hij is 70 jaar geworden.

Commenti


bottom of page