top of page

3 september

1977 - 'I Remember Elvis Presley' van Danny Mirror kwam op 3 september 1977 binnen in de hitparade. Op 16 augustus 1977, de dag dat Elvis Presley op Graceland kwam te overlijden, zat Eddy Ouwens in zijn opnamestudio aan een nieuwe single van Teach In te werken. Tijdens een pauze ging hij aan de piano zitten. Hij begon spontaan een melodie en de tekst 'I Remember Elvis Presley' te zingen. Eddy Ouwens werkte dit uit tot volwaardige ode en nam dit dezelfde avond op. Hij bracht de single uit onder de naam Danny Mirror.

1964 - Geboorte Adam Curry,Nederlandse presentator, dj en ondernemer. Hij was tussen 1988 en 2009 getrouwd met Patricia Paay. Adam Curry wordt 59 jaar. 2004 - Songwriter en producer Billy Davis overleed in New York na een lang ziekbed. Hij schreef mee aan Jackie Wilson's, 'Petite' en de jingle 'I'd Like To Buy The World A Coke'. Aretha Franklin, James Brown, Marvin Gaye, The Supremes en Gladys Knight namen allemaal zijn nummers op. 2005 - Bluesmuzikant Fats Domino werd gered uit New Orleans kort nadat orkaan Katrina de stad trof. De 77-jarige zanger was als vermist opgegeven sinds de storm in New Orleans de stad had overspoeld en duizenden doden had achtergelaten.


2019 - Sir Elton John prijkte op een nieuwe set postzegels van Royal Mail in het Verenigd Koninkrijk om zijn bijdrage aan de muziek te vieren. De singer-songwriter werd pas de tweede individuele muziekartiest die zo'n eer te beurt viel, nadat David Bowie in 2017 op een set te zien was.bottom of page