top of page

3 januari

2021 - Overlijden van de Britse zanger Gerry Marsden. Hij was de leadzanger van Gerry & The Pacemakers. In 1963 scoorde de groep hun eerste hit met 'How Do You Do It?' Met 'I Like It' werd een tweede Britse nr.1-hit gescoord. De groep raakte echter vooral bekend door het nummer 'You´ll Never Walk Alone', dat snel uitgroeide tot een soort van volkslied voor de supporters van de voetbalclub Liverpool. Later in de jaren´60 scoorde de groep nog hits met 'It´s Gonna Be Alright', 'I'm The One', 'Don´t Let The Sun Catch You Crying' en 'Ferry Cross The Mersey'. Gerry Marsden overleed na een kort ziekbed. Hij is 78 jaar geworden.

1950 - Geboorte Japans-Amerikaanse actrice en model Victoria Principal. Ze speelde 'Pamela Ewing' in de serie "Dallas". Ze verkocht ook cosmetica onder de merknaam 'Principal Secret' en schreef boeken over schoonheid en huidverzorging. Ze had begin jaren '80 een relatie met zanger Andy Gibb, waarmee ze in 1981 het duet 'All I have to do is dream' opnam. Ze wordt 74 jaar.


1956 - Geboorte Amerikaanse acteur en regisseur Mel Gibson. Hij is bekend van zijn rol in de films 'Mad Max', 'Lethal weapon', 'What women want' en 'The patriot'. Hij raakte in 2006 in opspraak door het rijden onder invloed en door antisemitische opmerkingen tegen politieagenten. Hij werd begin 2017 voor de negende keer vader. Hij wordt 68 jaar. 1957 - In New Orleans nam Fats Domino 'I’m Walkin’' op. Deze single kwam op 9 maart binnen in de Amerikaanse hitparade en bereikte de vijfde plaats.


1972 - Don McLean kreeg een gouden plaat voor 'American Pie'. Deze single was op 27 november 1971 de Billboard Hot 100 binnengekomen. De single stond vanaf 15 januari 1972 vier weken lang op de eerste plaats. Raar maar waar, In Vlaanderen kwam die niet hoger dan plaats 26.


1976 - '‘t Kleine Café Aan De Haven' van Vader Abraham kwam binnen in de Nederlandse Top 40. Deze single bereikte de zestiende plaats. Dit nummer betekende de doorbraak voor Pierre Kartner, alias Vader Abraham. Talloze andere artiesten namen een eigen versie van dit liedje op, zoals Eddy Wally, Louis Neefs, Joe Dassin, Mireille Mathieu, Demis Roussos en Nana Mouskouri.


2014 - Overlijden van de Amerikaanse zanger Phil Everly. Met zijn broer Don vormde hij The Everly Brothers. In 1957 scoorden ze hun eerste hit met 'Bye Bye Love'. Andere klassiekers uit hun succesperiode zijn onder meer 'Wake Up Little Susie', 'All I Have To Do Is Dream' en 'Till I Kissed You'. The Everly Brothers werden in 1986 opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame. Phil Everly overleed aan de complicaties die optraden bij een chronische longaandoening. Hij is 74 jaar geworden.


Nog enkele jarige BV's: Herman Van Molle (68), Dina Tersago (45) en Marie Vinck (41)

Commentaires


bottom of page