top of page

29 juni

1957 - Buddy Holly & The Crickets waren drie dagen in de studio van Norman Petty in Clovis in New Mexico om enkele nieuwe liedjes op te nemen. Dit waren 'Peggy Sue', 'Oh Boy!', 'I'm Gonna Love You Too' en 'Listen To Me'. 'Peggy Sue' was door Buddy Holly geschreven als Cindy Lou. Jerry Allison, de drummer van The Crickets, wilde de titel graag veranderen in Peggy Sue, omdat zijn vriendin zo heette. De zeventienjarige Peggy Sue Gerron hoorde het liedje voor het eerst tijdens een optreden van Buddy Holly & The Crickets in Sacramento. Peggy Sue Gerron en Jerry Allison trouwden met elkaar in 1958.

1955 - Bill Haley and His Comets bereikten de eerste plaats van de Amerikaanse hitlijst met 'Rock Around the Clock'. Het nummer bleef er acht weken staan. De meeste muziek-kenners beschouwen het nummer als de eerste rock 'n' roll hit.


1956 - In New York nam Johnnie Ray 'Just Walkin’ In The Rain' op. Deze single kwam op 1 september 1956 binnen in de Billboard Top 100 en bereikte de tweede plaats. In Vlaanderen moest hij tevreden zijn met een 14e plaats.


2002 - Overlijden Rosemary Clooney, één van de populairste zangeressen van de jaren vijftig. Zij is een tante van de populaire acteur George Clooney. Hits van Rosemary Clooney zijn onder meer 'This Ole House', 'Mambo Italiano', 'Hey There' en 'Mangos'. Zij is 74 jaar geworden.


2003 - Overlijden Katharine Hepburn, Amerikaans filmactrice. Ze ontving een Oscar voor haar rol in de films: 'Morning glory' (1933), 'Guess who's coming to dinner' (1967), 'The lion in winter' (1968) en 'On golden pond' (1981). Ze is 96 jaar geworden.


2009 - Overlijden van zanger Bert van der Wiel. Hij maakte deel uit van de groep Champagne. De band brak in 1976 door bij het grote publiek met het door Wally Tax geschreven 'Rock And Roll Star'. In 1977 volgde de tweede grote hit met 'Oh Me Oh My Goodbye'. De groep werd door sommigen ook wel als 'het Rotterdamse antwoord op Abba' gezien. De band bleef succesvol tot 1981. Daarna was Bert van der Wiel actief als kunstschilder. Bert van der Wiel is 64 jaar geworden.bottom of page