29 juni

1957 - Buddy Holly & The Crickets waren drie dagen in de studio van Norman Petty in Clovis in New Mexico om enkele nieuwe liedjes op te nemen. Dit waren 'Peggy Sue', 'Oh Boy!', 'I'm Gonna Love You Too' en 'Listen To Me'. 'Peggy Sue' was door Buddy Holly geschreven als Cindy Lou. Jerry Allison, de drummer van The Crickets, wilde de titel graag veranderen in Peggy Sue, omdat zijn vriendin zo heette. De zeventienjarige Peggy Sue Gerron hoorde het liedje voor het eerst tijdens een optreden van Buddy Holly & The Crickets in Sacramento. Peggy Sue Gerron en Jerry Allison trouwden met elkaar in 1958.1955 - Bill Haley and His Comets bereikten de eerste plaats van de Amerikaanse hitlijst met 'Rock Around the Clock'. Het nummer bleef er acht weken staan. De meeste muziek-kenners beschouwen het nummer als de eerste rock 'n' roll hit.


1956 - In New York nam Johnnie Ray 'Just Walkin’ In The Rain' op. Deze single kwam op 1 september 1956 binnen in de Billboard Top 100 en bereikte de tweede plaats. In Vlaanderen moest hij tevreden zijn met een 14e plaats.


2018 - Prins Charles sloeg zanger Barry Gibb tot ridder van Orde van het Britse Rijk. Vanaf die dag mogen we hem 'Sir' noemen. Met zijn broers Robin en Maurice vormde hij de Bee Gees, één van de meest succesvolle popgroepen aller tijden.