top of page

29 juli

1956 - Carl Perkins stond in de UK Singles Chart met zijn debuuthit 'Blue Suede Shoes'. Johnny Cash plantte het zaad voor het nummer in de herfst van 1955, terwijl hij samen met Carl Perkins en Elvis Presley door het zuiden toerde. Johnny Cash vertelde Carl Perkins over een zwarte piloot die hij had ontmoet toen hij het leger in Duitsland diende. Hij had naar zijn militaire schoenen verwezen als 'blue suede shoes'. En Johnny Cash stelde Carl Perkins voor om een ​​liedje over die schoenen te schrijven.


1968 - The Beatles gingen in de Abbey Road Studios van start met de opnames van ‘Hey Jude’. Het nummer is geschreven door Paul McCartney en heette aanvankelijk ‘Hey Jules’. McCartney schreef het speciaal voor Julian Lennon, de zoon van John, om hem te steunen tijdens de echtscheiding van zijn ouders. John was net gescheiden van Cynthia en hopeloos verliefd op de Japanse kunstenares Yoko Ono. Paul kreeg het nummer niet in de juiste vorm en John Lennon werkte de song uiteindelijk mee af. ‘Hey Jude’ begint als een ballad en eindigt in een echte meezinger met een 40-koppig orkest.


1969 - Geboorte Kader Gürbüz, Vlaamse actrice van Turkse afkomst. Enkele rollen waarmee ze bekendheid verwierf, waren die van dokter Mihriban Ateş in Flikken en die van Birgit Baukens uit W817. Maar we kennen haar vooral van haar rol als advocate Karin Baert in Thuis. Ze wordt 54 jaar. 1974 - Overlijden Mama Cass Elliot van The Mamas & The Papas. Zij was op dat moment in de Britse hoofdstad voor een serie optredens in de Royal Albert Hall. Het gerucht gaat dat zij in een broodje met ham zou zijn gestikt. Uit de lijkschouwing kwam naar voren dat zij aan een hartaanval is overleden. Mama Cass is 32 jaar geworden.


1986 - Overlijden van Gordon Mills. Engelse songwriter, producer en manager. Hij werkte met Engelbert Humperdinck, Tom Jones en Gilbert O'Sullivan. En hij schreef de nummer 4 UK hit uit 1963 'I'll Never Get Over You', voor Johnny Kidd and the Pirates, en 'I'm The Lonely One' voor Cliff Richard.


1988 - Overlijden Pete Drake, Amerikaanse platenproducent en pedal steel gitarist. Hij werkte samen met Elvis Presley, George Harrison en Ringo Starr. Hij speelde ook mee op hits als 'Rose Garden' van Lynn Anderson, 'Behind Closed Doors' van Charlie Rich, 'Lay Lady Lay' van Bob Dylan en 'Stand by Your Man' van Tammy Wynette. 1911 - Maximumtemperatuur tot 35,4 °C in Oostende. Dit is de hoogste temperatuur van de eeuw aan de kust.

  • 1947 - Hittegolf: gedurende 8 opeenvolgende dagen maxima boven 30 °C in Rochefort.

Comments


bottom of page