top of page

29 januari

2015 - De Amerikaanse dichter, singer-songwriter en acteur Rod McKuen stierf op 81-jarige leeftijd. Rod McKuens vertalingen en bewerkingen van de liedjes van Jacques Brel zorgden ervoor dat de Belgische songwriter bekendheid kreeg in de Engelstalige wereld. Rod McKuen's liedjes verkochten wereldwijd meer dan 100 miljoen opnamen. Zijn liedjes zijn uitgevoerd door uiteenlopende artiesten als Barbra Streisand, Perry Como, Petula Clark, Waylon Jennings, Johnny Cash, Andy Williams, Dusty Springfield, Johnny Mathis en Frank Sinatra. Zelf had hij hits met o.a. 'Soldiers who want to be heroes' en 'Without a worry in the world'.

1945 - Geboorte Amerikaanse acteur en producer Tom Selleck. Op TV speelde hij privédetective 'Thomas Magnum' in de serie "Magnum P.I." en politiechef 'Frank Reagan' in de serie "Blue bloods", en had bijrollen in talloze andere series. Hij was ook te zien in de films 'Three men and a baby' en 'Three men and a little lady'. Tom Selleck wordt 79 jaar.


1969 - Fleetwood Mac stond op 1 in de Engelse hitlijst met het instrumentale 'Albatross', gecomponeerd door gitarist Peter Green.


1976 - Geboorte Spaans-Belgische zangeres en presentatrice Belle Perez. Ze is vooral bekend door haar Spaans getinte, opzwepende nummers. De Vlaamse latin-diva is vooral bekend van het nummer 'Que viva la vida', dat in de Benelux de soundtrack was voor de animatiefilm 'Madagascar'. Maar ze scoorde ook hits met 'Bailaremos', 'Enamorada', 'El mundo bailando, 'Honeybee' en 'Hello world'. Ze wordt 48 jaar.


1989 - Marc Almond begon een vier weken durende run op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'Something's Gotten Hold Of My Heart' met gastvocalen van Gene Pitney, die ook een hit had met het nummer in 1967. In Vlaanderen bleef de single van Marc Almond op de 2e plaats steken.


2019 - Overlijden Amerikaanse singer-songwriter, toetsenist en muziekproducer James Ingram. We kennen hem vooral van soul, R&B songs zoals 'Yah mo b there' in duet met Michael McDonald en 'Baby come to me' in duet met Patti Austin. Hij zong ook mee in "We are the world" van 'USA for Africa', die we gisteren nog draaide.


2021 - Overlijden Hilton Valentine, Brits musicus die het meest bekend was als gitarist van The Animals. Hij bleef lid van de groep tot september 1966, toen de band uit elkaar viel en speelde mee op alle grote hits zoals 'The House of the rising sun' en 'Don't let me be misunderstood'. Hij is 77 jaar geworden.

bottom of page