top of page

29 januari

2015 - De Amerikaanse dichter, singer-songwriter en acteur Rod McKuen stierf op 81-jarige leeftijd. Rod McKuens vertalingen en bewerkingen van de liedjes van Jacques Brel zorgden ervoor dat de Belgische songwriter bekendheid kreeg in de Engelstalige wereld. Rod McKuen's liedjes verkochten wereldwijd meer dan 100 miljoen opnamen. Zijn liedjes zijn uitgevoerd door uiteenlopende artiesten als Barbra Streisand, Perry Como, Petula Clark, Waylon Jennings, Johnny Cash, Andy Williams, Dusty Springfield, Johnny Mathis en Frank Sinatra. Zelf had hij hits met o.a. 'Soldiers who want to be heroes' en 'Without a worry in the world'.

1969 - Fleetwood Mac stond op 1 in de Engelse hitlijst met het instrumentale 'Albatross', gecomponeerd door gitarist Peter Green.


1989 - Marc Almond begon een vier weken durende run op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'Something's Gotten Hold Of My Heart' met gastvocalen van Gene Pitney, die ook een hit had met het nummer in 1967. In Vlaanderen bleef de single van Marc Almond op de 2e plaats steken.

bottom of page