top of page

28 juli

1956 - Gene Vincent & The Blue Caps maakten hun Amerikaanse televisiedebuut in The Perry Como Show. Zij zongen hun eerste hit 'Be-Bop-A-Lula'. Deze single bereikte de zevende plaats in Amerika.

1939 - Judy Garland zong één van de beroemdste liedjes uit de twintigste eeuw, het nummer 'Over the Rainbow' uit de film 'The Wizard of Oz'.

1957 - Jerry Lee Lewis maakte zijn debuut op de Amerikaanse televisie. In The Steve Allen Show zong hij 'Whole Lotta Shakin’ Goin’ On'. De kijkers wisten niet wat zij zagen. Jerry Lee Lewis ging flink tekeer achter zijn pumpin’ piano. Hij gooide zijn kruk over het toneel en hij maakte uitdagende bewegingen.


1960 - Roy Orbison kwam de Britse hitparade binnen met 'Only The Lonely' en haalde daar de 1ste plaats. Ook in Amerika was het een groot succes, goed voor een tweede plaats. In Vlaanderen moest hij tevreden zijn met een 6e plaats. Het nummer werd eerst afgewezen door The Everly Brothers en Elvis Presley, dus besloot Roy Orbison het nummer zelf op te nemen. 1996 - In New York overleed Marge Ganser aan de gevolgen van borstkanker. Met haar tweelingzuster Mary-Ann Ganser en Mary en Betty Weiss formeerde zij in 1964 The Shangri-Las op een middelbare school in Queens in New York. Het kwartet scoorde Amerikaanse Top 10-noteringen met 'Remember (Walkin' In The Sand)', 'I Can Never Go Home Anymore' en 'Leader Of The Pack', dat zelfs de eerste plaats bereikte. Marge Ganser is 48 jaar geworden. Haar tweelingzus Mary-Ann was al in 1971 op 23-jarige leeftijd overleden.


2004 - Overlijden van de Amerikaanse soulzanger George Williams. Samen met de andere leden van de band The Tymes hadden ze hits met 'So Much in Love' uit 1963 en de Britse nummer 1 single 'Ms Grace' uit 1975, een nummer dat in Vlaanderen niet verder geraakte dan plaats 29. 2011 - Overlijden Bernd Clüver, Duitse Schlagerzanger. Zijn carrière begon in 1973 met de hit 'Der Junge mit der Mundharmonica'. Daarop volgden hits als 'Der kleine Prinz (Ein Engel Der Sehnsucht Heißt)', 'Bevor du einschläfst' en 'Das Tor zum Garten der Träume'. Bernd Clüver verkocht meer dan 10 miljoen platen en trad meer dan 5.000 keer wereldwijd op. Naast zijn carrière als zanger was hij ook radiopresentator bij Südwestfunk. Bernd Clüver overleed op 63-jarige leeftijd in Palma, na een val van een trap in zijn woning.

Comments


bottom of page