top of page

28 januari

1966 - 'Sha-La-La-La-Lee' van The Small Faces werd uitgebracht. Steve Marriott, Ronnie Lane, Ian McLagan en Kenney Jones hadden de compositie van Mort Shuman en Kenny Lynch eerder deze maand in Londen opgenomen. De single kwam op 10 februari 1966 binnen in de Britse hitparade en bereikte de derde plaats.

1887 - De eerste 'steenlegging' van de Eiffeltoren vond plaats in Parijs. De toren werd ingehuldigd op 31 maart 1889.


1985 - Een grote groep wereldsterren, USA for Africa, nam de song "We are the world" op als benefiet voor hongerend Afrika. De song die op 7 maart 1985 werd uitgebracht, is geschreven door Michael Jackson en Lionel Richie, en geproduceerd door Quincy Jones. Uiteindelijk zou het initiatief 63 miljoen US dollars opleveren voor de hongerbestrijding.


1986 - Ontploffing van het Amerikaanse ruimteveer 'Challenger', 73 seconden na de lancering op Cape Canaveral in Florida: vijf mannen en twee vrouwen kwamen om het leven. De ramp was wereldwijd live op TV te zien. De cockpit kwam nog grotendeels intact uit een wolk verbrandende gassen tevoorschijn en viel ruim 16 kilometer omlaag om op het wateroppervlak van de Atlantische Oceaan uiteen te spatten. Daarbij stierf de hele bemanning.


2000 - Overlijden Thomas ‘Beans’ Bowles, na een acht jaar durende strijd tegen prostaatkanker. In de jaren zestig en zeventig was hij de saxofonist van The Funk Brothers, het huisorkest van de Motown-studio Hitsville USA in Detroit. Thomas ‘Beans’ Bowles is te horen in onder meer 'Baby Love' van The Supremes en 'What's Going On' van Marvin Gaye. Thomas ‘Beans’ Bowles is 73 jaar geworden.


2002 - Overlijden Astrid Lindgren, Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen, maar vooral bekend voor haar verhalen over Pippi Langkous. Ze is 94 jaar geworden.

Comments


bottom of page