top of page

28 februari

2005 - Chris Curtis, de zanger/drummer van The Searchers, overleed op 63-jarige leeftijd. In de eerste helft van de 60s scoorden ze hits als ‘Sweets For My Sweet’, ‘Needles & Pins’, ‘When You Walk In The Room’ en ‘Sugar & Spice’.

1940 - Film 'Gone with the wind', met in de hoofdrollen Vivien Leigh en Clark Gable, won 8 Oscars. 1968 - Frankie Lymon (van The Teenagers) overleed op 25-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne. ‘Why Do Fools Fall In Love’ was hun grootste hit. Frankie Lymon was slechts 13 jaar toen hij het nummer in 1956 opnam.


1986 - George Michael en Andrew Ridgeley maakten bekend dat zij stopten als Wham!. Wham! heeft in vier jaar tijd ruim achtendertig miljoen platen verkocht. George Michael en Andrew Ridgeley gaven op 28 juni 1986 een afscheidsconcert in het Wembley-stadion in Londen. 2002 - Overlijden Helmut Zacharias. Hij leerde als vierjarige jongen viool spelen. Twee jaar later trad hij op in Faun, een cabaret in Berlijn. In de jaren vijftig werd hij gezien als één van de beste jazz-violisten. Helmut Zacharias heeft meer dan vierhonderd composities op zijn naam staan. Er zijn meer dan dertien miljoen platen van hem verkocht. Helmut Zacharias is 82 jaar geworden.


2008 - Mike Smith, de zanger van The Dave Clark Five, overleed op 64-jarige leeftijd aan een longontsteking. De groep rond drummer Dave Clark scoorde in 1964 haar grootste hit met ‘Glad All Over’.


Jarige BV"s: Jan Ceulemans (67), Saartje Vandendriessche (49)

Comments


bottom of page