28 december

1953 - Geboorte Richard Clayderman, Franse pianist die wereldwijd meer dan 70 miljoen albums heeft verkocht. Hij is vooral bekend van 'Ballade pour Adeline', waarvan ruim 22 miljoen exemplaren werden verkocht in 38 landen. Hij wordt 68 jaar.

1937 - Overlijden Maurice Ravel. Hij is vooral bekend van de 'Bolero'. Die ging op 20 november 1928 in de Opera van Parijs in première. Het muziekstuk werd juichend ontvangen. Een onderzoek uit 1997 heeft aangetoond dat de componist waarschijnlijk geestelijk gestoord was wanneer hij de 'Bolero' componeerde. Maurice Ravel is 62 jaar geworden.


1959 - 'Marina' in de uitvoering van Willy Alberti bereikte de 42ste plaats in de Verenigde Staten. De originele versie van Rocco Granata kwam op 9 november 1959 binnen in diezelfde Amerikaanse hitlijst en deed het zelfs nog iets beter. Zijn versie haalde de 31ste plaats.


1983 - Dennis Wilson, de drummer van The Beach Boys, verdronk wanneer hij in de haven van Marina Del Rey in de buurt van Los Angeles aan het zwemmen was. Uit onderzoek bleek dat hij teveel had gedronken. Dennis Wilson was ironisch genoeg het enige lid van The Beach Boys dat goed kon zwemmen en surfen. Hij was het die in 1961 zijn broer Brian Wilson en zijn neef Mike Love vroeg een liedje over het surfen, zijn favoriete sport, te schrijven. Dit resulteerde in 'Surfin’', de eerste hit van The Beach Boys. Dennis Wilson is 39 jaar geworden. Hij kreeg op 4 januari 1984 een zeemansgraf. Dit voorrecht is normaal gesproken slechts voorbehouden aan zeelui.


Vandaag is het het feest van de Onnozele Kinderen of Onschuldige Kinderen. Op deze dag herinnert de Katholieke Kerk zich het martelaarschap van de onschuldige jongetjes van Bethlehem, die op last van koning Herodes de Grote werden gedood. Het feest van de Onnozele Kinderen werd voor het eerst in het jaar 505 in Carthago gevierd. Het stamt van een oud Romeins kinderfeest waarin oosterse, Romeinse en Keltische elementen waren opgenomen.

Op het feest van de Onnozele Kinderen gingen, net als bij Sint-Maarten, kinderen de straat op om te bedelen om snoep en geld. Kenmerkend is dat de kinderen verkleed als volwassenen langs de deuren gingen om hun lied te zingen.