top of page

28 augustus

1951 - Geboorte Wayne Osmond, van de Amerikaanse familiegroep The Osmonds. Ze hadden de Amerikaanse nummer 1 single 'One Bad Apple' uit 1971, de hit 'Crazy Horses' uit 1974 en de Britse nummer 1 single 'Love Me For A Reason' uit 1974. Ze hadden hun eigen tekenfilmserie op zaterdagochtend uit 1972-1973, The Osmonds, op ABC-TV. De Osmonds hebben wereldwijd meer dan 75 miljoen platen verkocht.

1943 - Geboorte David Soul, Amerikaans-Brits acteur en zanger die het best bekend is voor zijn rol als rechercheur Ken 'Hutch' Hutchinson in de serie Starsky & Hutch. Hij wordt 80 jaar vandaag.


1963 - Ongeveer 200.000 zwarten en blanken liepen mee in de Mars Op Washington. Dit was een nationale betoging voor gelijke burgerrechten. In Washington hield dominee Marten Luther King aan de voet van het Abraham Lincoln-monument zijn beroemde redevoering 'I Have A Dream'. Hij droomde ervan dat blank en zwart ooit gebroederlijk naast elkaar zouden kunnen leven. President John F. Kennedy was onder de indruk van de mars. Hij beloofde dat er wetten zouden komen voor gelijke behandeling van blank en zwart.


1968 - Tammy Wynette nam 'Stand By Your Man' op in Epic studio's naar een idee van producer Billy Sherrill. Ze voltooiden het nummer in 15 minuten. Het bleek de meest succesvolle plaat uit Wynette's carrière te zijn en is één van de meest gecoverde nummers in de geschiedenis van de countrymuziek. Het nummer is verschenen in verschillende films, waaronder: The Blues Brothers, , Sleepless in Seattle, Four Weddings and a Funeral en Golden Eye. 1968 - Simon & Garfunkel begonnen een vijf weken durende run op nummer 1 in de Britse albumlijst met 'Bookends'. Het vierde studioalbum van het duo bevatte 'America', 'Mrs. Robinson' en 'A Hazy Shade of Winter'.


1990 - Overlijden Willy Vandersteen. Hij is vooral bekend als bedenker en oorspronkelijke tekenaar van de stripreeks 'Suske en Wiske', waar hij tot in de jaren zestig nauw bij betrokken was. Hij is 77 jaar geworden. 2018 - Overlijden van Tim Visterin, zanger en muzikant die heeft gespeeld in de Antwerpse jazzgroep The Jokers en in 1960 overstapte naar de Belgische rockgroep Roland et les Bémois. Hij is vooral bekend door zijn liedje De Vogel uit 1970. Tim Visterin is 77 jaar geworden.

Comentários


bottom of page