top of page

27 november

1956 - 'The Chirping Crickets’, het enige album van Buddy Holly & The Crickets dat tijdens diens leven werd uitgebracht, lag in de winkel. Op de lp staan o.a. ‘That'll Be The Day’, ‘Not Fade Away’, ‘Maybe Baby’ en ‘Oh Boy’.

1899 - Overlijden van de Vlaamse schrijver-dichter, priester en journalist Guido Gezelle. 'O 't ruischen van het ranke riet' en 'Het schrijverke' uit de bundel "Dichtoefeningen" zijn twee van zijn bekendste werken. Andere bundels zijn : 'Tijdkrans', 'Rijmsnoer' en 'Kerkhofblommen'. Zijn geboortehuis in Brugge is sinds 1926 ingericht als 'Gezellemuseum'.


1957 - Geboorte Frank Boeijen, Nederlands zanger, dichter, componist en muzikant. In de jaren tachtig was hij populair met de Frank Boeijen Groep. In november 1991 verscheen 'Wilde bloemen', het eerste album van Frank Boeijen als soloartiest. Begin dit jaar bracht hij het album 'Subliem gebaar' uit. Hij treedt nog altijd op en je kan hem volgend jaar o.a. bewonderen in Heist-op-den-Berg, Gent, Herzele, Genk, Oostende en Scherpenheuvel. Hij wordt vandaag 66 jaar.


1970 - George Harrison bracht 'All Things Must Pass' uit met daarop de hitsingles 'My Sweet Lord' en 'What Is Life'. Het driedubbele album werd 6x met platina gecertificeerd, waardoor het één van de best verkochte albums van een solo-Beatle zou worden.


1976 - 20 Golden Greats van Glen Campbell kwam op de eerste plaats van de Britse albumlijst terecht, en dat gedurende 6 opeenvolgende weken. Tijdens zijn 50 jaar in de showbusiness heeft Glenn Campbell meer dan 70 albums uitgebracht en meer dan 45 miljoen platen verkocht.

Comments


bottom of page