top of page

27 juni

1989 - Tom Jones kreeg een ster op de Hollywood Walk Of Fame. De zanger van o.a. 'Delilah', 'Help Yourself', 'Green Green Grass Of Home' en 'Kiss' onthulde zijn eigen bronzen ster op het wereldberoemde trottoir voor de deur van huisnummer 6608 aan Hollywood Boulevard in Los Angeles.

1963 - Brenda Lee verlengde haar contract met Decca Records. Hiermee was de zangeres de komende twintig jaar gegarandeerd van een inkomen van tenminste één miljoen dollar. Op 21 mei 1956 had de dan elfjarige Brenda Lee haar eerste overeenkomst gesloten met Decca Records.


1969 - De single 'Je T’Aime Moi Non Plus' van Jane Birkin en Serge Gainsbourg werd in Groot-Brittannië uitgebracht. Deze nogal erotisch getinte single werd niet op de BBC gedraaid. Toch haalde 'Je T’Aime Moi Non Plus' van Jane Birkin en Serge Gainsbourg op 11 oktober 1969 de eerste plaats van de Britse hitparade.


1974 - Geboorte Wim Soutaer. In 2000 nam hij deel aan de Soundmixshow en werd hij vierde met de cover 'Easy' van Faith No More. In 2003 schreef Wim Soutaer zich in voor de audities van de 1ste editie van talentenjacht 'Idool'. Hij eindigde als derde, na Peter Evrard en Natalia Druyts, en kreeg alsnog een platencontract van platenfirma BMG. Tijdens de zomer van 2003 scoorde hij een nummer 1-hit in Vlaanderen met de zelfgeschreven single 'Allemaal', waarvoor hij tevens beloond werd met een gouden plaat. Wim Soutaer wordt vandaag 49 jaar.


1988 - Bij de AVRO op Nederland 2 werd van zes uur tot kwart voor zeven ’s avonds de allerlaatste aflevering van TopPop uitgezonden. Bas Westerweel presenteerde dit programma vanuit de Cinevideo-studio in Almere. Er waren opnamen te zien van o.a. Michael Jackson, Ziggy Marley, Fleetwood Mac, Narada Michael Walden, Sting, Maxi Priest, Tracy Chapman en Eros Ramazzotti. De AVRO heeft TopPop achttien seizoenen uitgezonden. Ad Visser en Lars Boom waren de presentatoren van de eerste aflevering.


2014 - Overlijden Bobby Womack. Hij begon zijn carrière als zanger, samen met zijn broers en zussen, in de band The Valentinos. Als gitarist begeleidde hij Sam Cooke. Met zijn schoonzus Shirley Womack schreef hij het nummer It's All Over Now. Dat werd in 1964 een grote hit voor The Rolling Stones. Bekende nummers die Bobby Womack zelf opnam zijn 'Lookin' For A Love', 'That's The Way I Feel About Cha' en 'Across 110th Street'. In 2009 werd hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Op 1 januari 2013 werd bekend dat hij leed aan de ziekte van Alzheimer. Bobby Womack is 70 jaar geworden.


bottom of page