top of page

27 juli

1961 - The Tokens namen 'The Lion Sleeps Tonight' op. Dit is een bewerking van Mbube Wimoweh, een Zuid-Afrikaans Zoeloe-liedje uit 1939. De single van The Tokens stond drie weken lang op de eerste plaats in Amerika. In Vlaanderen bleef de single op plaats 6 steken. De coverversie van Tight Fit uit 1982 deed het beter en stond 2 weken op de eerste plaats.

1942 - Geboorte Bobbie Gentry, Amerikaanse zangeres, songwriter. Ze was één van de eerste vrouwelijke countryartiesten die haar eigen materiaal componeerde en produceerde. Bobbie Gentry verwierf internationale bekendheid met haar intrigerende Southern Gothic-vertelling 'Ode to Billie Joe' in 1967. Het nummer stond vier weken op nummer 1 in de Billboard Hot 100-hitlijst en er werden wereldwijd meer dan drie miljoen exemplaren van verkocht. Haar album Fancy leverde haar een Grammy-nominatie op voor Best Female Pop Vocal Performance. Ze wordt 81 jaar. 1974 - Paul McCartney & Wings veroverden de n°1 in de Britse albumlijst met ‘Band On The Run’, het vijfde studioalbum van de ex-Beatle na de split van The Fab Four. Het zou in Groot-Brittannië de bestverkochte elpee van het jaar worden.


1990 - De laatste Deux Chevaux rolde van de band in de Citroën-fabriek in Portugal. De auto, met de bijnaam 'het lelijke eendje', werd geproduceerd sinds 1949. Er werden er meer dan 5 miljoen van gemaakt.


1996 - 'Banger Hart' van Rob de Nijs kwam de Nederlandse Top 40 binnen. Vanaf 21 september 1996 stond deze single vijf weken lang op de eerste plaats. Het is tot op heden de enige nummer 1-notering van Rob de Nijs. Ook in Vlaanderen in het zijn enige nummer 1 hit. 2003 - Overlijden Bob Hope, Amerikaanse komiek, conferencier. Hij trad op als vaudevilleacteur, in Broadway toneelstukken en -musicals, in radio- en televisieprogramma's en in films. Bob Hope speelde hoofdrollen in meer dan vijftig films en verscheen met bijrollen in vijftien andere.

Op 6 mei 1941 trad Bob Hope voor het eerst op voor Amerikaanse militairen. Hij bleef soldaten vermaken gedurende de rest van de 2e Wereldoorlog, de Koreaanse oorlog, de Vietnamoorlog en zelfs nog in 1991 tijdens de Golfoorlog. Hij is 100 jaar geworden.

Comments


bottom of page