27 januari

1983 - Overlijden van Louis de Funès, komische Franse acteur, bekend van o.a. 'Les Gendarmes de Saint-Tropez', 'Fantomas' en 'La Grande Vadrouille'. Louis de Funès is 68 jaar geworden.

1946 - Geboorte Mike Verdrengh, TV-manager, acteur en gewezen presentator en diskjockey. Hij presenteerde verschillende tv-programma's, zoals 'Spel zonder grenzen' en de quiz 'Dubbel Dobbel'. Zelf was hij gastheer voor 'Binnen en buiten' en 'Hotel Américain' en zijn praatprogramma's 'Met Mike in zee' en 'Mike'. Einde 1988 verliet hij de BRT en werd hij programmadirecteur van de pas opgerichte VTM, samen met de in 2006 overleden Guido Depraetere. Mike Verdrengh wordt vandaag 76 jaar.


1955 - Geboorte Walter Grootaers, zanger en presentator. Hij is vooral bekend als frontman van De Kreuners en tv-presentator op de Belgische commerciële zenders. Zo presenteerde hij o.a. 'Wie Wordt Multimiljonair', 'Fear Factor', 'Miljoenenjacht' en 'Star Academy'. Hij was ook panellid bij 'De drie wijzen' en 'Het Swingpaleis'. Hij was daarnaast een aantal jaar bestuurslid van voetbalclub Lierse en lokaal politicus voor Open VLD. Walter Grootaers wordt vandaag 67 jaar.


1968 - (Sittin’ On) The Dock Of The Bay van Otis Redding kwam binnen in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Hij heeft deze single drie dagen voor zijn dood in de Stax Studio in Memphis opgenomen. Otis Redding is op 10 december 1967 bij een vliegtuigongeluk in Wisconsin om het leven gekomen.