top of page

27 februari

2012 - Overlijden tekstschrijver Hans van Wiggen. Hij schreef teksten voor bekende Nederlandse en Duitse artiesten. Onder meer de carnavalskraker 'Het Feest Kan Beginnen' van De Deurzakkers is van zijn hand. Ook schreef hij teksten voor De Zangeres Zonder Naam, Dennie Christian, Eddy Wally, Marianne Weber en Rex Gildo. Hans van Wiggen overleed aan de gevolgen van slokdarmkanker. Hij is 71 jaar geworden.

1952 - Geboorte Henk Westbroek, Nederlandse zanger, liedjesschrijver en muziekproducent. Hij is vooral bekend van de band Het Goede Doel die ook in Vlaanderen hits had met 'Vriendschap' en 'België'. Hij wordt 71 jaar.


1967 - Pink Floyd nam in de Abbey Road-studio in Londen hun debuutsingle 'Arnold Layne' op. Dit liedje, over een man die 's nachts dameskleding van waslijnen steelt, werd op 10 maart 1967 uitgebracht. Arnold Layne bereikte de twintigste plaats in de Britse hitparade.


1970 - 'Bridge Over Troubled Water' van Simon & Garfunkel bereikte de gouden status in de Verenigde Staten. De single is op 7 februari 1970 binnengekomen in de Billboard Hot 100 en stond vanaf 28 februari 1970 zes weken lang bovenaan. Het werd de best verkochte single van 1970 in Amerika.


1982 - Paul McCartney en Stevie Wonder namen 'Ebony And Ivory' op. Deze single werd op 29 maart 1982 uitgebracht. De single kwam op 24 april binnen in de hitparade bij ons en bereikte de tweede plaats.


2015 - Overlijden Leonard Simon Nimoy, Joods-Amerikaans acteur, filmregisseur, dichter en fotograaf. Hij was het bekendst door zijn rol als Mr. Spock in de televisieserie 'Star Trek'. Hij is 83 jaar geworden.

bottom of page