top of page

26 november

1939 - Geboorte Tina Turner. In de jaren 60 en 70 werd ze met haar toenmalige echtgenoot Ike bekend als het duo IKe & Tina Turner. In de jaren 80 brak ze door met een uiterst succesvolle solocarrière. De zangeres is met 200 miljoen verkochte platen één van de bestverkopende vrouwelijke rockartiesten ter wereld. Ze staat bekend om haar krachtige stemgeluid en om haar energieke optredens. Ze wordt 83 jaar vandaag.

1942 - Première van de film 'Casablanca', een Amerikaanse romantische dramafilm, geregisseerd door Michael Curtiz en met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman in de hoofdrollen. 1945 - Geboorte John McVie, Brits (bas)gitarist. In december 1967 ging hij deel uitmaken van Fleetwood Mac, de groep die eerder dat jaar door Peter Green en Mick Fleetwood werd opgericht. Johns basspel wordt omschreven als warm, met een volle toon. Zijn basspel valt met name op in 'Albatross', 'Don't stop' en 'Rhiannon'. Hij wordt vandaag 77 jaar.


1957 - Geboorte Matthias Reim, Duitse zanger en gitarist. Hij is vooral bekend van de grote hit 'Verdammt ich lieb' Dich' uit 1990, een nummer voor zijn geliefde Margaux waarmee hij in verschillende landen een nummer 1-hit had. Hij schreef het nummer zelf en omdat niemand het lied wilde zingen, besloot hij zelf maar het lied in te zingen en uit te brengen. Van de single werden wereldwijd meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Hij wordt 65 jaar.

bottom of page