top of page

26 januari

2011 - De Amerikaanse zangeres Gladys Horton stierf op 66-jarige leeftijd. Ze was de oprichter en leadzangeres van de Motown-zanggroep The Marvelettes die de hit 'Please Mr. Postman' had, toen Gladys Horton naar verluidt nog maar vijftien jaar oud was. Ze zong later de hoofdrol op Marvelettes' klassiekers als 'Playboy', 'Beechwood 4-5789' en 'Too Many Fish in the Sea'.

1947 - Geboorte Michel Sardou. Franse zanger, chansonnier en acteur en acteur. Hij komt uit een beroemde Franse artiestenfamilie. Zijn vader Fernand Sardou was zanger, cabaretier en acteur. Zijn moeder Jackie Sardou was zangeres en actrice. Zijn grootste hit in België was 'Les lacs du Connemara', maar hij schreef ruim vijfhonderd chansons voor zichzelf en andere artiesten. Michel Sardou wordt 77 jaar.


1958 - Geboorte Amerikaanse zangeres-songwriter Anita Baker bekend van de hit 'Sweet love' uit 1986. In 2017 stopte ze met optreden, maar een jaar later kwam er dan toch een afscheidstournee waarbij ze op 12 juli 2019 het North Sea Jazz Festival aandeed. Eind 2022 kondigde Baker nieuwe muziek aan voor 2023. Ze wordt 66 jaar.


1963 - Geboorte Andrew Ridgeley. Brits muzikant, singer-songwriter en producer. Hij vormde samen met George Michael het Britse popduo Wham!. Daarna probeerde hij beroepscoureur te worden in de Formule 3, later zocht hij zijn heil in Hollywood als mogelijk filmacteur. Hierin was hij niet succesvol. In 1990 bracht hij een album uit getiteld 'Son Of Albert'. Zowel het album als de single 'Shake' slaagden er niet in de hitlijsten te veroveren. Andrew Ridgeley wordt vandaag 61 jaar.


1970 - 'Bridge Over Troubled Water' van Simon & Garfunkel werd uitgebracht. Het nummer werd een jaar later onderscheiden met een Grammy Award.


2016 - Overlijden Britse zanger-songwriter en dichter Black. Hij kwam om bij een auto-ongeluk in Ierland. In 1987 had hij een grote hit met 'Wonderful life'. Hij is 53 jaar geworden.


2018 - Overlijden Amerikaans zanger-songwriter Buzz Clifford, ten gevolge van een griep. Zijn grootste succes kwam met zijn opname van 'Baby Sittin' Boogie' in 1961, die piekte op nummer 6 in de Billboard Hot 100. In Vlaanderen haalde hij zelfs de 2e plaats.


2022 - Overlijden Amerikaanse zanger-songwriter en gitarist Bob Shane. Hij maakte deel uit van The Kingston Trio, bekend van de hit 'Tom Dooley'. In 2004 moest hij -na een hartaanval- stoppen met optreden. Hij is 85 geworden.

Comments


bottom of page