top of page

26 augustus

1944 - Geboorte Chiel Montagne, Nederlandse presentator en voormalig radio-dj. Zijn carrière begon in 1963 als diskjockey bij de zeezender Radio Veronica. In 1971 ging Chiel Montagne bij de TROS het televisieprogramma 'Op losse groeven' (later "Op Volle Toeren") presenteren. Dit was een programma volledig gewijd aan het Nederlandstalige lied dat bijna twintig jaar lang heeft gelopen. Chiel Montagne geniet ook bekendheid vanwege zijn karakteristieke snor. Hij wordt 79 jaar.

1944 - Geboorte Chiel Montagne, Nederlandse presentator en voormalig radio-dj. Zijn carrière begon in 1963 als diskjockey bij de zeezender Radio Veronica. In 1971 ging Chiel Montagne bij de TROS het televisieprogramma 'Op losse groeven' (later "Op Volle Toeren") presenteren. Dit was een programma volledig gewijd aan het Nederlandstalige lied dat bijna twintig jaar lang heeft gelopen. Chiel Montagne geniet ook bekendheid vanwege zijn karakteristieke snor. Hij wordt 79 jaar. 1964 - The Supremes stonden voor het eerst boven aan de Billboard Hot 100 met ‘Where Did Our Love Go?’. Het was de eerste van 12 Amerikaanse n°1-hits voor de dames tot Diana Ross in 1969 de groep verliet.


1975 - Glen Campbell stond op nummer 1 in de Amerikaanse Country Singles Chart met 'Rhinestone Cowboy'. Het nummer was één van de zes nummers die in 1975 werden uitgebracht en die zowel in de Billboard Hot 100 als in de Billboard Hot Country Singles-hitlijsten stonden. De andere nummers waren 'Before the Next Teardrop Falls' van Freddy Fender; 'Another Somebody Done Somebody Wrong Song' van B.J. Thomas, 'Thank God I'm a Country Boy' en 'I'm Sorry'/'Calypso', beide van John Denver; en 'Convoy' van C.W. McCall.


1995 - Overlijden Ronnie White. De bariton richtte in 1955 samen met Smokey Robinson, op de Northern High School in Detroit, de groep The Miracles op. Samen schreven zij in 1965 onder meer 'My Girl' dat een grote hit werd voor Otis Redding en The Temptations. Ronnie White is 57 jaar geworden.


2004 - Overlijden Laura Branigan. De zangeres is overleden aan een aneurysma in de hersenen. Zij had al twee weken last van hevige hoofdpijnen, maar weigerde naar de dokter te gaan. In de jaren tachtig had Laura Branigan drie Top 10-hits: 'Gloria', 'Solitaire' en 'Self Control'. Zij is 47 jaar geworden.


2009 - Overlijden van de Amerikaanse songwriter Ellie Greenwich. Zij schreef samen met producer Phil Spector en co-writer Jeff Barry vele bekende hits uit de jaren´60. Zo was ze medeverantwoordelijk voor 'Doo Wah Diddy Diddy' van Manfred Mann, 'Be My Baby' van The Ronettes, 'Leader Of The Pack' van The Shangri-La´s en 'River Deep Mountain High' van Ike & Tina Turner. Ellie Greenwich zong zelf ook en verzorgde de achtergrondzang voor onder meer Frank Sinatra, Bobby Darin, Dusty Springfield en Neil Diamond. Ellie Greenwich is 68 jaar geworden.

2017 - De zangeres Anneke Grönloh trad voor de laatste keer op. Zij beëindigde haar carrière na 58 jaar wegens gezondheidsproblemen.

Comments


bottom of page